Afrin Operasyonunu Yönetecek Komutan Kimdir ve Nereli?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmail Metin Temel kimdir özgeçmişi nedir soruları araştırılıyor. Korgeneral İsmail Metin Temel Afrin operasyonunu yönetecek isim oldu. Tugay kaç kişi olacak? Afrin son dakika açıklamasında hareket planının hazır olduğu açıklandı. Vatandaşlar heyecanla detayları araştırmaya başladılar. Türkiye’nin kilitlendiği harekata özel eğitimli askerlerden oluşan iki tugay katılacak. Özel eğitimli askerlerin yer alacağı operasyonda vurulacak yerler bile belirlendi. Harekatta Mehmetçik’e 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel kumanda edecek. Temel’in Şırnak’ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği ‘Annene bakacağım’ sözünü tutuyor ve yıllardır şehidin annesine bakıyor. Afrin operasyonuna katılacak tugay ile ilgili merak edilenler haberimiz içerisinde sizlerle.

Korgeneral İsmail Metin Temel kimdir nereli, tugay kaç kişi askerler kimler soruları araştırılıyor. Afrin son dakika açıklamasında hareket planının hazır olduğu açıklandı. Vatandaşlar heyecanla detayları araştırmaya başladılar. Türkiye’nin kilitlendiği harekata özel eğitimli askerlerden oluşan iki tugay katılacak. Özel eğitimli askerlerin yer alacağı operasyonda vurulacak yerler bile belirlendi. Harekatta Mehmetçik’e 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel kumanda edecek. Afrin harekatı için tüm planlar hazırlandı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ve çoğu özel eğitimli personelden oluşan yaklaşık iki tugay büyüklüğünde askeri personel harekatda görev alacak. Fırat Kalkanı’nda terör örgütü DEAŞ’a yönelik süpürme harekâtı icra eden TSK, Afrin’de ise PKK/PYD’ye ‘kuşatma harekâtı’ uygulayacak. SK, Afrin’deki teröristleri kuzeyden, batıdan, doğudan ve güneyden (Hatay, Kilis, Azez, Tel Rıfat, İdlib) kuşatacak. Özellikle Tel Rıfat ve Minnığ Havaalanı bölgesinden terör örgütünün lojistiğinin kesilmesiyle kuşatma tamamlanacak. Afrin operasyonuna katılacak tugay ile ilgili merak edilenler haberimiz içerisinde

AFRİN OPERASYONUNU KİN YÖNETECEK?

Afrin harekat planı hazır. Türkiye’nin kilitlendiği harekata özel eğitimli askerlerden oluşan iki tugay katılacak. Özel eğitimli askerlerin yer alacağı operasyonda vurulacak yerler bile belirlendi. Harekatta Mehmetçik’e 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel kumanda edecek.

Temel’in Şırnak’ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği “Annene bakacağım” sözünü tutuyor ve yıllardır şehidin annesine bakıyor.

İSMAİL METİN TEMEL KİMDİR?

Aslen Bayburt’lu olan İsmail Metin Temel Taht köyünde 1958 yılında dünyaya geldi. Ailesi köyden göç edip Adana’ya yerleşince İsmail Metin Temel bu kentte eğitimini tamamladı.

FETÖ’yle mücadelede ön saflarda yer alan Orgeneral İsmail Metin Temel, son YAŞ’ta korgeneral rütbesindeyken 3 yıl erken Orgeneral yapıldı ve 2’nci Ordu Komutanlığına getirildi.

İSMAİL METİN TEMEL’İN AİLESİNE BAKTIĞI ŞEHİT

İsmail Metin Temel yıllar Şırnak’ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getiriyor. Şehit asker son nefesinde ‘annesine bakılmasını’ istemişti. İşte o şehidin fedakarlığı ve İsmail Metin Temel’in alkışlanacak harekatı;

Tarih: 8 Nisan 2007… Bolu’daki Komando Tugayı’na bağlı birlikler Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda operasyon yapıyor. Daha doğrusu, bugün olduğu gibi, kalleşçe saldırılar düzenleyen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için iz sürüyor. Dağ taş, mağaralar didik didik aranırken, gece yarısından sonra teröristlerle sıcak temas sağlanıyor.

KENDİNİ FEDA EDEN ASKER: Saatlerce süren çatışmada silahlar ölüm kusarken, PKK’lıların attığı bir el bombası komandoların bulunduğu mevziye düşüyor. Bombayı gören Şırnaklı 21 yaşındaki Şeref Bulut hiç tereddüt etmeden arkadaşlarının üzerine kapaklanıp vücudunu siper ediyor.

KOMUTANDAN SON İSTEĞİ : Ağır yaralı olarak Şırnak’taki askeri hastaneye kaldırılan Şeref Bulut son nefesini verirken de yanı başındaki Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Metin Temel’e şu sözleri fısıldıyor:

“Komutanım, anam, ailem sizlere emanet.”

Şırnaklı Şeref ertesi gün bütün komutanlarının ve hemşerilerinin katıldığı bir törenle doğduğu topraklarda sonsuzluğa uğurlanıyor. Ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun başındaki komutanı da onun 21 yıllık özgeçmişini okudu. Kendini feda eden Şehit Şeref Bulut 1986’da Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba beldesinde dünyaya gelmişti. 30 Kasım 2006’da asker olmuş 2007 yılında şehit düşmüştü.

ŞEHİDİN ANNESİNİN KÜRTÇE DUASI : Orgeneral İsmail Metin Temel şehide son nefesinde verdiği ‘anam size emanet’ sözünün gereğini 11 yıldır yerine getiriyor. En osn 2011 yılında şehidin annesi Hatun Bulut’un evine gitmişti. Oğlunun komutanına sarılarak ağlayan anne Hatun Bulut, Kürtçe olarak “Allah sizleri bu topraklardan eksik etmesin” diye dua etmişti.

KOMUTAN BİZİ HEP ARADI : Şeref Bulut’un Uludere’deki ağabeyi Sadık Bulut da komutanı bir ağabey ve baba gibi gördüklerini belirterek, şöyle konuşuyor : -“Kardeşim komutanını çok severdi ve bize hep anlatırdı haklıymış. Kardeşim şehit düştükten sonra komutanı bizi hiç yalnız bırakmadı, gittiği her yerden aradı, ‘eksiğiniz, ihtiyacınız var mı’ diye sordu. Biz de onu bir ağabey, baba gibi bildik.

(Akşam)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Afrin Operasyonunu Yönetecek Komutan Kimdir ve Nereli?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin