Afrin’den Acı Haber Şehit Sayımız 11’e Yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
K’dan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı’nda bugün 5 Mehmetçiğin şehit olduğu, 9 askerin de yaralandığı belirtildi. ATAK helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 2 askerle birlikte şehit sayısı maalesef 7’ye yükseldi. Gün içinde operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 79 oldu. TSK’dan son açıklamasında 4 askerimizin daha şehit düştüğünü duyurdu. Gün içinde şehit olan asker sayısı 11 oldu. Şehitlerin, Mersin, Diyarbakır, İzmir, Samsun, Adana, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Ankara’da yaşayan ailelerine acı haber verildi.

Afrin Harekatı’nın 22. gününde operasyonlar sürerken cepheden acı haberler üst üste geldi. TSK, 3 Mehmetçiğin şehit olduğu, 5 askerimizin de yaralandığını açıkladı. İkinci açıklamada da 2 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı belirtildi. Son açıklamada ise 4 Mehmetçiğin acı haberi verildi. ATAK helikopterinde şehit olan 2 askerimizle birlikte şehit sayısı 11’e yükseldi. TSK’dan yapılan ilk açıklama şöyle:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

AFRİN‘DE ŞEHİT SAYISI 7’YE YÜKSELDİ

TSK’dan yapılan ikinci açıklamada ise 2 askerimizin şehit olduğu 4 askerimizin ise yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

TSK’DAN 3. AÇIKLAMA: 4 ŞEHİT, 4 YARALI

TSK’dan yapılan 3. açıklamada ise 4 askerin daha şehit olduğu belirtildi. Açıklama şöyle:

“Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 13 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

Şehit sayısı ATAK helikopterinde şehit olan 2 askerle birlikte 11’e yüksedi.

18-02/10/kus.jpg
Şehit Hasan Kuş.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

TSK’nın Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olduğu açıklanan 7 askerin kimlikleri de belli olmaya başladı. Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un (33) Mersin’in Anamur İlçesi’ndeki ailesine acı haber ulaştı. Anamur Kaymakamı Mehmet Kurtoğlu ile Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serdar Can Gökçe ve sağlık ekipleri, Akine Mahallesi’nde yaşayan aileye haber verdi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

18-02/10/akalin.jpg

Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın’ın acı haberi ise Samsun’da yaşayan ailesine verildi. Şehidin ailesine acı haberi İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve askeri yetkililer verdi. Şehidin annesi Aysel ve babası Ekrem Akalın fenalık geçirirken, şehidin evine Türk bayrakları asıldı. 1 kız kardeşinin olduğu öğrenilen şehidin 2015’de göreve başladığı ve Bitlis’in Tatvan Komando Taburu’nda görevli iken Afrin’e gittiği öğrenildi.

ADANAYA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Uzman Çavuş Halis Koca’nın (28) acı haberi Adana’nın İmamoğlu İlçesi’nde yaşayan ailesine verildi. Şehidin yakınları fenalık geçirdi.

18-02/10/koca.jpg
Şehit Halis Koca.

Şehit Halis Koca’nın babası Hidayet ve annesi İmran Koca’nın yıllar önce vefat ettikleri öğrenildi. 2 kardeşi bulunan şehidin, oto tamircisi olan ağabeyi Halit Koca’ya 1 yıl önce ev aldığı kaydedildi.

18-02/10/manset-copy-1518287579.jpg
Şehit Uzman Erbaş Enes Sarıaslan.

GAZİANTEP’E ACI HABER

Şehit Sarıaslan’ın (24) acı haberi, Gaziantep’te oturan vebir fabrikada şoför olarak çalışan babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan’a verildi. Acı haberle yasa boğulan 2’si kız 4 çocukları bulunan Sarıaslan çifti Hatay’a giderken, evlerinin önüne taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan şehidin yakınları, Türk bayrakları asılan eve akın etti. Ailenin ikinci büyük çocuğu ve bekar olduğu belirtilen Şehit Sarıaslan’ın cenazesi, yarın Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesi’nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Taziye evine gelen Suvarlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, şehidin Adıyaman’ın Besni ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu belirterek, “Zannedersem 3 yıllık uzman çavuş. Tabi her vatan evladı gibi görevinde şehit oldu. Ailesi Hatay’a gitti. Başka söyleyecek bir şey yok. Başımız sağ olsun, vatan sağ olsun” dedi.

18-02/10/manset-copy-1518287266.jpg
Afrin şehidi Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Afrin şehidi Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’in (27) acı haberi Hatay’ın Erzin ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Ekiz’in  şehadet haberini Erzin ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan annesi Suna ve babası Mehmet’e, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Selim Tıraş verdi. Acı haberin ardından şehidin evi Türk bayrağı ile donatıldı. Şehidin 3 kız kardeşi olduğu ve önümüzdeki aylarda evleneceği öğrenildi. Öte yandan Ekiz’in cenazesinin, yarın öğle namazını müteakip Mahmutlu Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedileceği öğrenildi.

18-02/10/atak-karaman.jpg
Afrin şehidi Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman.

Afrin’deki terör gruplarına yönelik sürdürdüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’ sırasında düşen helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın İzmir’de yaşayan babası Uğur Salim Karaman ile annesi Habibe Karaman’a şehadet haberi verildi. İzmir’in Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi’nde oturan baba emekli emniyet müdürü Uğur Salim Karaman ile annesi hemşire Habibe Karaman acı haberle gözyaşlarına boğuldu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep de şehidin baba ocağına geldi. Karaman’ın evine Türk bayrakları asıldı.

18-02/10/ilker-kahraman.jpg

Evli olan Karaman’ın Ankara’da yaşadığı belirtildi. İkisi erkek üç çocuk sahibi Uğur Salim Karaman ile Habibe Karaman çiftinin evine, Manisa’da bulunan Başbakan Binali Yıldırım da gelerek başsağlığı diledi, acılarını paylaştı. Başbakan Yıldırım’a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve AK Partili milletvekilleri de eşlik etti. Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra evden ayrıldı.

Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Karaman’ın cenazesinin yarın İzmir’de Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde kılanacak namazın ardından Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verileceği öğrenildi.

18-02/10/samsun-sehit-huseyin.jpg

SAMSUN’DA İKİNCİ ŞEHİT…

Bugün şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’ın acı haberi Samsun’da yaşayan ailesine verildi. Şehidin ailesine acı haberi Havza ilçe protokolü tarafından verildi. Şehidin babasının daha önce vefat ettiği öğrenilirken, annesi Behiye Şahin acı haberi alıp fenalık geçirdi.

1141 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK’dan operasyona ilişkin yapılan son açıklamada, harekatın başlangıcından itibaren  etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1141 olduğunu duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığınca gerçekleştirilen hava harekatıyla terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ’e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 36 hedef imha edildi.

BUGÜN 82 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölgeden elde edilen bilgilere göre, bugün 82 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara harekatının, planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi.

(KARAR)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Afrin’den Acı Haber Şehit Sayımız 11’e Yükseldi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin