Aman Bizimkiler Duymasın ABD’de Kuran Üzerine Yemin etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mülteci Olarak Gittiği Amerika’da Kuran’ın Üzerine Yemin etti Mülteci olarak yola Çıktığında yanına sadece Dedesinden Miras kalan Kuran’ı Kerim’i Alan Somali Asilli İlhan Omar
Ara seçimlerde Minnesota eyaletinden Temsilciler Meclisine seçilen Somali asıllı İlhan Omar, 1995 yılında mülteci olarak ABD’ye geldiğinde yanında taşıdığı dedesinden kalma Kur’an-ı Kerim üzerine yemin etti.

Omar, Twitter hesabından yemin törenine ilişkin bir fotoğraf paylaşarak, “Bir çocuk olarak, parti kurultaylarında dedemin tercümanlığını yaptım ve bendeki siyaset merakını uyandıran ilk kişi oydu. Keşke bu tarihi anı görmek için burada olsaydı ama yemin töreni için onun Kur’anı’na el bastığım için ruhu buradaydı.” ifadelerini kullandı.

1995 yılında ABD’ye ailesi ile mülteci olarak gelen Omar, dün Kongre’deki yemin törenine saatler kala geçmişiyle ilgili dikkat çekici paylaşımlarda bulunmuştu.

ABD siyasi tarihinde Kongre’ye giren ilk başörtülü Müslüman siyasetçi ünvanını alan Omar, Twitter hesabından, babası ile Washington DC havaalanından fotoğraf paylaşarak, “23 yıl önce babam ve ben, Kenya’daki mülteci kampından Washington DC’deki bu havalanına inmiştik. Bugün ise ilk Somali-Amerikalı olarak Kongre’de yemin etmek için aynı havaalanına indik.” değerlendirmesini yapmıştı.

Kenya’da 4 yıl mülteci kamplarında yaşayan Omar, ABD’ye 12 yaşında gelmiş, ara seçimlerde Minnesota eyaletinden seçimlere girerek Cumhuriyetçi rakibi Jennifer Zielinski karşısında ezici üstünlük sağlamıştı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aman Bizimkiler Duymasın ABD’de Kuran Üzerine Yemin etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin