Araklı’da Yeni Yapılacak TOKİ Komutları için başvurular başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son Dakika TOKİ Türkiye gelinde yeni Yapacak olduğu Projelere başvurular başladı. Başvurular Ziraat Bankası Şubelerinden yapılıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında Başvuru yapmak isteyenlerin aylık hane gelirinin en fazla net 5 bin 500 lira, İstanbul’da ise en fazla net 6 bin lira olması gerekiyor. Şehit Aileleri ve en az yüzde 40 engeli bulunan vatandaşlara özel kontenjan ayrılacak.

TOKİ yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nde talep toplanmaya başlandı.

Vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğiyle yatay mimari anlayışı doğrultusunda 2+1 ve 3+1 planda inşa edilecek konutlar için başvurularını T.C. Ziraat Bankası şubelerinden yapabiliyor.

Başvuru süresi 15 Ocak 2020’de sona erecek projede yer almak isteyenlerin, 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için 1000 lira başvuru ücreti ödemesi gerekiyor.

Yeni sosyal konutların yapılacağı il ve ilçelerin listesi ile konut sayılarına ilişkin detaylı bilgilere ‘www.toki. gov.tr’ ve ‘444 86 54 Alo TOKİ’ hattından erişilebiliyor.

Dar gelirli vatandaşlar proje doğrultusunda yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olabilecek. Başvuruların ardından noter, banka ve TOKİ yetkilileri huzurunda yapılacak kura ile hak sahipleri belirlenecek.

Başvuru şartları
Projede Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri’ne, en az yüzde 40 engeli bulunan vatandaşlara özel kontenjan ayrılacak.

Projeye başvuruda bulunacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması şartı aranıyor.

25 yaş sınırı
Başvuru sahiplerinin Toplu Konut İdaresi’nden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresi’nden konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor. Ayrıca kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konut bulunmaması gerekiyor.

Ayrıca, bir hane halkı adına, tek başvuru yapabileceği için kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuruda bulunulabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araklı’da Yeni Yapılacak TOKİ Komutları için başvurular başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin