Ayten Güneş’in Kalemenden Bak Ayette Ne diyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAK NE DİYOR AYETTE
Uykudan uyandırıcı şöyle bir söz okudum: “Abdestsizken Kur’an’a dokunmayanlar,Abdestliyken Kur’an’ın hükümlerini çiğnediler.”
Yıllarca Kur’an ezbere okundu. İçindeki insanlığa ışık tutan bilgiler hep gizli kaldı. Kur’an’ı yukarı astık, emrettiklerini aşağı bastık. Kur’an’ı şiir gibi ezbere okuyanlar değil, Türkçe mealini okuyanlar uyanışta. Ezberci bir kadın yazar (E.Ş.) “Türkçe yazılı Kur’anlar toplatılsın.” diyor. Anlaşılır olması işine mi gelmedi? İlime, bilime, insanlığa tuttuğu ışığın aydınlatacak olması mı sizi rahatsız eden? “Camiilerimizde huzur içinde namaz kılabiliyoruz, daha ne olsun?” diyen müslüman, şöyle kafanı bir dışarı uzat. Sokakta aç susuz donmak üzere olan hayvanları görebiliyor musun?
Feryat eden kadınları, çığlık çığlığa çocukları duyabiliyor musun? Duyabiliyorsan müslümansın.
Ne diyor Neml suresi 80. ayetinde: “Sen ölülere şüphesiz ki işittiremezsin, dönüp giden sağırlara da çağrıyı duyuramazsın.”. Ölülerin arkasından okunan Yasin suresinin içeriğine bakıldığında,”Babaları uyarılmamış, bu yüzden gaflette kalmış bir toplumu uyarmak için indirildiği halde dirilere hitap eden bu surenin ölülere okunuyor olması insanların ne büyük bir gaflet içinde olduğunu gözler önüne seriyor.”. Mehmet Âkif Ersoy ne güzel demiş: “İnmemiştir hele Kur’an, bunu hakkıyla bilin. Ne mezarlıkta okumak ne de fal bakmak için…”
İslam tapınak dini değildir. Ekonomi, sağlık ilmi, sosyal adalet ahlâkı, yaşamın tüm alanlarını kapsayan hayat dinidir.
Ayten GÜNEŞ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayten Güneş’in Kalemenden Bak Ayette Ne diyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin