Çalindı Denilen Köprü Aslında 3 Ay Önce Yıkıldığı Ortaya Çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Gümüşhane Sınırında bulunan ve bir haftadır yöresel ve Ulusal Basını meşgul eden Köprü Çalındı haberleri Asılsız çıktı.


Trabzon Araklı Karade Bayburt yolu üzeri Balahor mevkii Arslanca köyü sınırları içinde yer alan tarihi köprünün çalındığına dair çıkan asılsız haberlere Gümüşhane Valiliğinden yalanlama geldi.


Söz konusu köprünün 7. Ayda şiddetli yağış sonrası derenin taşmasıyla yıkıldığı 1 hafta önce köprü yerindeydi söylemlerinin asılsı olduğu köprünün yılların verdiği yorgunluk ve bakımsızlıktan zarar gördüğü anlaşılmış söz konusu köprü Çalındı Akla mantığa uymazken yaklaşık 60 70 ton ağırlığındaki bir köprünün çalınması imkânsız bu kısa sürede olacak bir olmadığına dikkat çekilirken köprünün yıkılan taşlarınn sürüklendiği dere yatağı kenarlarında kalıntılara rastlandığı görülüyor.


Arslanca Köyü Muhtarı Coşkun Doğan ve köy sakinlerinin söyledikleri köprünün 3 ay önce yıkılarak sürüklendiğini doğruluyor.
Ayrıca köprünün Kültür varlıkları envanterinde kayıtlı olmadığı Trabzon Bölge Koruma kurulu tarafından bugüne kadar tespit ve tescilinin de yapılmadığı öğrenildi.

Karadenizhaber61

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çalindı Denilen Köprü Aslında 3 Ay Önce Yıkıldığı Ortaya Çıktı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin