Cübbeli Ahmet Hoca’nın firmasından sendemi Hoca dedirten olay

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cübbeli Hoca diye tanınan Ahmet Mahmut ünlü’nün şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı. 91 firmanın yer aldığı listede, ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün sahibi olduğu Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktığı belirtildi.

Halkın sağlığıyla oynayarak piyasaya sürülen birçok üründe zehirli maddeler bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 91 firmaya ait 113 üründe taklit, tağşiş ve ilaç etken maddelerini bulunduğunu ve bu firmaların listesini kamuoyuna açıkladıklarını ilan etti.

Listede, Ahmet Mahmut Ünlü’nün ‘perde arkasındaki sahibi’ olduğu Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketi dikkat çekti. Şirketin ürettiği sucuklarda at eti bulunduğu belirtildi.

Gazeteci Celal Eren Çelik, bakanlığın yayınladığı listedeki Lalegül detayını sosyal medya hesabından paylaştı.

Vatandaşın ihbarıyla ortaya çıktı
Lalegül firmasının ürettiği sucukları “helal et” diye alıp, ailesine yediren vatandaş yemekten sonra sağlık sorunları yaşadı. Konuyu Bakanlığın ihbar hattına bildirdi. Konuyla ilgili birçok şikayetin daha bakanlığa ulaşmasından sonra yapılan incelemelerde sucukların içinde at eti bulunduğu bildirildi.

At etlerinin kaçak çiftliklerde yapılan sağlıksız kesimler sonrasında elde edildiği ve “merdiven altı” tabir edilen yerlerde sucuk haline getirildiği öğrenildi.

Kaynak: T24

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cübbeli Ahmet Hoca’nın firmasından sendemi Hoca dedirten olay

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin