Emekli Maaşları Netleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Geçtiğimiz seneye nazaran daha fazla zam bekleyen emekliler yeni yıl zammı için gelişmeleri takip ediyor.

Ocak’ta tüm emeklilerin maaşı değişecek. Memur emeklilerinin zammı toplu sözleşmeyle karara bağlanırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki artışı ise enflasyon belirleyecek. Tüm Türkiye’nin merakla beklediği zam oranları belirlenmeye başlandı. Peki, emekliler için zam oranı ne kadar olacak? 2018 emekli maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yüzde 4,97’lik zam

Programın açıklanmasının üzerinden az bir zaman geçmesine rağmen açıklanan enflasyon verileri durumu değiştirdi. Bugün açıklanan yüzde 1.49’luk enflasyonla birlikte Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 4,97 oldu.

Öte yandan programda 2018’in Ocak-Temmuz dönemi için TÜFE tahmini yüzde 4.02 olarak ilan edilmişti. Buna bağlı olarak da işçi ve Bağ-Kur emeklileri için 2018 yılı Temmuz ayında zam oranı yüzde 4.02; memur ve emeklileri içinse enflasyon farkı binde 2 olarak öngörülmüştü.

3 Ocak’ta kesinleşecek

En düşük memur emeklisi aylığı bin 871 lira seviyesinde bulunuyor. Yüzde 4’lük Ocak zammıyla bu maaş bin 945 lira 84 kuruşa çıkacak. Enflasyon farkı çıkarsa bu maaş daha da yükselecek.

Ek ödeme de artacak

Emekli maaşlarına her ay eklenen ek ödemeler de zamlanacak. Maaşlarda 2018 yılında 144 liraya varan artış gerçekleşmesi bekleniyor.

Emeklilerin maaşlarına her ay ilave edilen ek ödeme (vergi iadesi) miktarı, memur emeklilerinde maaşın yüzde 4’ü; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise maaşın yüzde 4’ü ya da yüzde 5’i (900 liranın altı maaşlılarda) oranında oluyor.(Yeni Şafak)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli Maaşları Netleşti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin