Facebook Kullananlar dikkat bu hataya düşmeyin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook Kullanıcıları dikkat bu hataya düşmeyin Facebook bazı kötü amaçlı düşünenlerin geçim kaynağı olabilir insanların dini ırkı vatanı gibi duygusal manevî değerlerini eleştirerek kenderine hakaret edilmesini sağlayıp ardından dava açarak bu kişilerden tazminat kazanıyor.

Facebook üzerinden bir kişinin gönderisinin altına “Şerefsizlere şeref ne gerek” yorumu yapan adama bin 300 TL para cezası verildi.Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İbrahim H. Gönderisinin altına hakaret içerikli yorum yapan Selim E.’den şikayetçi oldu. Mahkemede sanık Selim E. şuçlu bulundu ve idari para cezasına çarptırıldı. İstanbul Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada hakim karşısına çıkan Selim E. davacı İbrahim H.’yi tanımadığını ve yanlışlıkla olduğunu savundu. Dosyayı inceleyen mahkeme, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan sanık Selim E.’ye bin 300 TL para cezasına hükmetti. Sanığın söyleminin hakaret olarak nitelendiren ve yorumun eleştiri sınırlarını aştığını vurgulayan mahkeme şu kararı verdi:

“KİMSENİN HAKARETE KATLANMA ZORUNLULUĞU YOKTUR

Eleştirel söylemlerde bulunmak demokratik düzenin vazgeçilmez bir unsurudur. Katılan müştekinin söylemlerinin haksız olması hali de bunu değiştirmeyecektir.

Nitekim sanık tarafından yapılan eleştirinin kırıcı, sok edici ya da rahatsız edici olsa dahi hakaret boyutuna varmaması gerektiği de genel kabuldür. Bu halde kimsenin hakarete katlanma zorunluluğu yoktur. İfade hürriyeti bakımından eleştiri ile hakaret arasındaki ince çizgi toplumda hakim olan ortalama düşünüş ve anlayışa göre, kişilerin ifade hürriyeti ile mağdurun birey olarak onur ve şerefi arasındaki dengede gözetilmeli ve kaba sövme eleştiri kapsamında yer almamaktadır. Bu halde sanığın katılana yönelik eleştiri sınırını aşacak şekilde ‘şerefsizlikle’ itham eder suretteki söyleminin hakaret kapsamında kaldığı anlaşılmaktadır.denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Facebook Kullananlar dikkat bu hataya düşmeyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin