Görenler Şaşkınlığını Gizliyemiyor|Ayrıntılar Haberimizde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada Eşi yok.
Trabzon’un Araklı İlçesine bağlı Aytaş Mahallesi Mezrasında eşi benzeri görülmemiş.bir Ev var.

Aytaş Mahallesi Mezrasında bulunan bu ev Tüm evlerden farklı. Karadeniz Kültüründe Tuvaletler Evin dışarısında inşa edilirdi Özellikle Yayla ve Mezra Evlerinde Tuvaletler evin dışarısında inşa edilir. Günümüz teknolojisi değişen ve gelişen Çağ ile birlikte Tuvaletler Evlerin içine yapılsa da bir çoğu eski özelliğini korumaya devam ediyor.
Evlerin Hemen dışarısına inşa edilen Bu Tuvalletlerin Rusya Türkiye savaşında Rus Askerlerine korku saldığıda bilinir Bu Olay şu şekilde telaffuz edilmektedir.
Rus Komutanlar Askerlerine Evlere saldırı emri verir askerlerin çekimser olduğunu gören Rus Komutan bunun nedenini sorar Askerlerin verdiği Cevap Söyle Olur.
Her evin Altında bir Nöbetçi Kulübesi var. Bunu duyan Komutan Olayı Araştırmak için Görevlendirdiği Askerler Şöyle Rapor Hazırlar.
Evde yaşayan genç yaşlı herkes belli.sürelerle Nöbet kulübesine girerek nöbet tutuyor.


Buraya kadar herşey Normal Olsada.
Aytaş Mahallesinde 80 yaşında kara taş duvar ustası Temel Demirtürk Farklı bir Proje Gerçekleştirerek Dünya’da eşi olmayan bir uygulamaya imza attı.
Mezrada Evinin dışarısına 2 tuvalet birden yaptı ilk etapta ne olduğuna bir anlam veremeyen Mahalle sakinleri Demirtürk’ün açıklamasıyla gercek ortaya çıktı Tuvaletlerin Birini Evin Beyleri Diğeri Bayanların Kullanması için yaptığı anlaşılınca


Çevrede böyle bir uygulama görmeyen mahalle sakinleri ve bölgeye gelen Turistler gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizliyemiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Görenler Şaşkınlığını Gizliyemiyor|Ayrıntılar Haberimizde

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin