İran ve Türkiye İşbirliği Konusunda Anlaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın başkenti Tahran’da İran-Türkiye Karma Güvenlik Toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Soylu ve İranlı mevkidaşı Fazli’nin katıldığı zirvede, istihbarat işbirliği ve PKK/PYD’ye yönelik operasyonlar masaya yatırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tahran’da İranlı mevkidaşı Abdurrıza Rahmani Fazli’nin de yer aldığı Karma Güvenlik Toplantısı’na katıldı. İki ülke güvenliğinin masaya yatırıldığı zirvede teröre karşı işbirliğini daha da güçlendirecek planlamalar detaylı olarak değerlendirildi. Türkiye-İran sınırında yapılan duvar çalışmalarına yönelik PKK saldırıları ve çalışmalarda gelinen son aşama da görüşülen konular arasında yer aldı. İran temaslarında, istihbarat işbirliği ile PKK/PYD’yi finanse eden kaçakçılık faaliyetlerine yönelik ortak müdahale konuları da ele alındı.

HEPSİ TEK TEK ELE ALINDI

Toplantı sonrası Fazli ile ortak basın toplantısı yapan Soylu, terörle mücadele, göç, sınır konuları, uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlar gibi meseleleri tek tek ele aldıklarını, bundan sonraki süreçte atacakları adımları belirlediklerini ifade etti. İran İçişleri Bakanı Fazli ise önümüzdeki dönem Türkiye’de düzenlenecek olan güvenlik toplantısında terörle mücadele, sınır güvenliği ile insan ve mal kaçakçılığı gibi sorunlar için bazı kararlar alacaklarını söyledi. Tahran’da Soylu’ya Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin de eşlik etti. (Yeni Şafak)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran ve Türkiye İşbirliği Konusunda Anlaştı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin