Kaybolan 2,5 Yaşındaki Çocuktan Acı Haber

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi: Mersin’in Gülnar ilçesinde, bisiklet sürerken kaybolan 2,5 yaşındaki Müslüme’den acı haber geldi. Kaybolmasının ardından 10 gün geçen Yörük kızı, olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta bulundu.
Mersin’in Gülnar ilçesinde, çadırların önünde bisiklet sürerken kaybolan Yörük kızı Müslüme’nin cansız bedeni bulundu. Arama krutarma çalışmalarının 10. gününde, olay yerinden 7 kilometre uzakta bulunan Müslüme’nin ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Arama çalışmalarının son aşamasında, küçük kızın kaçırıldığı ihtimali üzerinde duran yetkililer, bölgedeki her yerin farklı kişiler tarafından beşer, onar kez arandığını, ancak herhangi bir ize rastlanmadığını ifade etmişlerdi.

AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Gülnar’da Yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolması sonucu başlatılan arama çalışmalarının 10. gününde acı haber geldi. Arama çalışmalarına katılan ekipler, küçük kızın cansız bedenine ulaştı. Müslüme’nin cenazesi çadırdan 7-8 kilometre mesafede, 500 metre yüksekliğindeki bir dağın tepesinde bulundu. Acı haberi alan Müslüme’nin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Müslüme’nin cenazesi, ölüm sebebinin belirlenmesi için hastaneye götürülecek.

“ÇOCUĞUMUZUN İNCELENMESİNİ İSTİYORUZ”
Torunuyla aynı ismi taşıyan anneanne Müslüme Yağal, torununun o bölgeye kadar yürüyemeyeceğini belirterek, “Oraya kadar yürüyeceğine hiç umudumuz yok. Ben Karaman’da oturuyorum, buraları çok bilmem. Çocuğumuzun incelenmesini istiyoruz. Acı haberler geldi, ciğerlerimize oturdu” dedi.

AİLE İFADE VERMEK ÜZERE KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ
Öte yandan, küçük kızın annesi Selvi Yağal’ın ise yorgunluktan bitap düşerek çadırda dinlendiği görüldü. Bu arada Cumhuriyet Savcısının bölgedeki incelemelerinin sürdüğü, incelemelerinin tamamlanmasının ardından küçük kızın cenazesinin, otopsi için hastane morguna kaldırılacağı öğrenildi. Aile de ifade vermek üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Mersin’in Gülnar ilçesinde, Yörük bir ailenin kızı olan 2,5 yaşındaki Müslüme, çadırların önünde bisiklet sürerken kayboldu. 10 gün önce kaybolan ve o gün bugündür izine rastlanmayan Müslüme’nin ailesi dahil birçok kişi, küçük kızın kaçırılmış olabileceğini düşünüyordu.

Çarşamba gününden bu yana devam eden tarama çalışmaları bugün sonuçlandı.

Konargöçer yaşam sürdüren Sarıkeçili Yörükler, Konya Bozkır bölgesinden kışı geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı bölgesine geldi. Burada 10 Kasım’da çadır kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yağal ailesinin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme aynı gün saat 17.00 sıralarında bisikletiyle oynarken ortadan kayboldu. Aile ve çevredekilerin yaptığı aramada bulunamayan küçük kız için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE, belediyeler ve AFAD’a bağlı ekipler sevk edildi

Soruşturma kapsamında savcılık kararıyla birçok kişinin de ifadesine başvuruldu.

700 KİŞİ ARAMA ÇALIŞMASINA KATILDI
Bölgede ilk gün gönüllülerin de yer aldığı 700 kişi arama çalışmasına katıldı. Daha sonra 200 kişiden oluşan profesyonel ekiple, belediye, çeşitli kurum ve gönüllülerin katıldığı 300 kişi 12 kilometrelik vadi, orman ve dağlık alanda defalarca arama çalışması yaptı. Çalışmalara iz takip, kadavra ve kokuya duyarlı köpekler, insanlı keşif uçağı, termal droneler de destek verdi ancak hiçbir sonuç alınamadı

Öte yandan ailenin de husumetlileri olduğu ortaya çıktı.

HER YERE BEŞER, ONAR KEZ BAKILDI
Bugün Müslüme’nin kaybolmasının üzerinden ise 9 gece geçti, 10’uncu güne girildi. Bölgede Jandarma Komando timleri, Mersin ve Adana’dan gelen İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Gülnar Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler arama çalışmasını sürdürmeye devam etti. Bazı noktaların beşer kez, bazı yerlerin ise onar kez aranmasına rağmen bir iz bulunamaması nedeniyle aile fertleri dahil hemen hemen herkes küçük Müslüme’nin artık bu bölgede olmadığını düşünmeye başlarken, kaçırılmış olma ihtimali daha fazla ağırlık kazandı.

Öte yandan il ve ilçe jandarma komutanlıkları tarafından şu ana kadar bölge genelinde bilgi alma amaçlı onlarca ifade alındı. Çadırın bulunduğu noktaya en yakın 5 kilometre ilerdeki yerleşim yerlerini de tek tek kontrol eden ekipler, adli soruşturmayı da titizlikle yürütürken arama çalışmalarının 10. gününde, küçük kızın cansız bedeni bulundu.

2,5 yaşındaki Müslüme, olay yerinden 7 kilometre uzakta ölü olarak bulundu

Müslüme’nin babası “Husumetli olduğumuz birileri var ama bir çocuğa zarar vereceklerini düşünmüyorum. Hepimiz birlikte sahada çalışıyoruz” dedi.

“SON AYAK İZİNDEN BAŞKA İZ YOK”
Devletin tüm imkanlarının burada olduğunu anımsatan baba Mehmet Yağal, “Arama tarama yaptık hiçbir şey çıkmadı. Bu çocuk burada olsa bulunacak ama yok. Bu çocuk burada yok. Ben çocuğumun ayak izine göre, yola çıktı ve biri götürdü diyorum. Biz her yeri geziyoruz, binlerce insan görüyoruz ama beni böyle takip edecek bildiğim biri yok. 2,5 yaşındaki çocuk, sadece en son ayak izinden başka iz yok” dedi.

“ÇOCUĞUM İÇİN DAĞ TAŞ ADAM OLDU”
Kızının bir an önce bulunması temennisinde bulunan baba Yağal, “Kaçırılsa da Türkiye’nin öbür ucuna gitse de bu devlet, bu vatandaş bunu bulacak. Allah bu milletten razı olsun. İlk gün 700 kişi var, gelenden gidenden Allah razı olsun. Benim 2,5 yaşındaki çocuğum için dağ taş adam oldu. Şu anda derenin karşı tarafında bile arama çalışması yapan var. Hepsinden Allah razı olsun. Benim sadece istediğim kızım Müslüme’nin bulunmasıdır” diye konuştu.

Düne kadar 300 kişilik ekibin arama çalışması yaptığını dile getiren Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, “Ama bugün insanların bu bölgede bulmad ümidi birazcık daha azaldı. Çünkü aynı noktalar farklı gözler tarafından 5-10 defa izlendi. Her çalının altına bakıldı. Buralarda olma ümidi benim şahsım ve konuştuğumuz insanlar dahil olmak üzere biraz azaldı. Ancak şunu da belirtmek istiyorum. Allah’tan ümit kesilmez, ümit bittiği zaman burada bir tane insan kalmaz. Devletimiz bir şekilde burada olumlu veya olumsuz bir şey varsa onu çıkaracak diye düşünüyorum. Bir netice alınana kadar çalışma devam edecek, jandarma, AFAD, ben ve ekibim de burada olacak” şeklinde konuştu.

Ülkenin gözü ve kulağının burada olduğuna değinen başkan Ünüvar, “Ben ümit ediyorum ki çocuğumuz birileri tarafından götürülmüş olsun, sağ olsun. İnşallah öyle bir cahillik yapılmıştır da sağ salim Müslüme’mize kavuşuruz ama gelen insanlar buralarda olduğu inancı taşımıyor” ifadelerini kullandı.

Bu ifadelerin ardından bugün, Mersin’in Gülnar ilçesinde 10 gün önce kaybolan 2,5 yaşındaki Müslüme’nin cansız bedeni olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta bulundu.

Kaynak : TGRT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaybolan 2,5 Yaşındaki Çocuktan Acı Haber

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin