Mesut Yılmaz’ın Oğlu Ölü Bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti. Mesut Yılmaz kimdir, Mesut Yılmaz oğlu Yavuz Yılmaz kimdir kaç yaşında soruları merak ediliyor. Mesut Yılmaz partisi neydi? Ahmet Mesut Yılmaz ya da amcalarının soyadı ile Akçal. Aslen Rize Çayeli Çataldere/Cimil köyünden. 1947 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat1972-1974 yılları arasında Almanya’nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisans çalışması yaptı. Bölümü’nden mezun oldu. 21. dönemde yine Rize’den milletvekili seçilen ve 18 Nisan seçimlerinden sonra DSP, MHP, ANAP koalisyonunda yer alan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır. Partisinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzünden görevinden istifa etti. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Mesut Yılmaz kimdir, Mesut Yılmaz oğlu Yavuz Yılmaz kimdir kaç yaşında soruları merak ediliyor. Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti.  Mesut Yılmaz partisi neydi? Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz, İstanbul Beykoz Konakları’ndaki evinde yaşamını yitirdi. 38 yaşındaki Yavuz Yılmaz’ın yatağında ölü bulunduğu belirtiliyor. Ölüm nedenine dair incelemeler sürüyor. Ahmet Mesut Yılmaz ya da amcalarının soyadı ile Akçal. Aslen Rize Çayeli Çataldere/Cimil köyünden. 1947 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat1972-1974 yılları arasında Almanya’nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisans çalışması yaptı. Bölümü’nden mezun oldu.

21. dönemde yine Rize’den milletvekili seçilen ve 18 Nisan seçimlerinden sonra DSP, MHP, ANAP koalisyonunda yer alan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır. Partisinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzünden görevinden istifa etti. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

MESUT YILMAZ’IN OĞLU VEFAT ETTİ

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti. Ayrıntılar haberimiz içerisine eklenecektir.

YAVUZ YILMAZ KİMDİR?

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz, İstanbul Beykoz Konakları’ndaki evinde yaşamını yitirdi. 38 yaşındaki Yavuz Yılmaz’ın yatağında ölü bulunduğu belirtiliyor. Ölüm nedenine dair incelemeler sürüyor.

MESUT YILMAZ KİMDİR?

Ahmet Mesut Yılmaz ya da amcalarının soyadı ile Akçal. Aslen Rize Çayeli Çataldere/Cimil köyünden. 1947 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat1972-1974 yılları arasında Almanya’nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisans çalışması yaptı. Bölümü’nden mezun oldu.

1975-1983 yılları arasında kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde, çeşitli özel şirketlerde yönetici olarak görev aldı. 1983 yılının Mayıs ayında kurulan Anavatan Partisi’nde kurucu üye ve Genel Başkan yardımcısı oldu. Aynı yıl Kasım ayında yapılan genel seçimde Rize Milletvekili seçildi.

Bakanlık görevi

Birinci Turgut Özal hükümetinde enformasyondan sorumlu devlet bakanlığına atandı ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Bu dönemde Türkiye-Federal Almanya ve Türkiye-Yugoslavya Ekonomi Karma Komisyonları’nın başkanlığını yürüttü.

29 Kasım 1987 seçimlerinde yeniden Rize Milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde Dışişleri Bakanlığına atandı. Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut Hükümeti’nde de üstlendiği bu görevden 20 Şubat 1990’da istifa etti.

Genel Başkan Yılmaz

15 Haziran 1991 tarihinde yapılan Anavatan Partisi Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlığa seçildi. Kurduğu hükümet 5 Temmuz 1991 günü TBMM Genel Kurulu’nda güvenoyu aldı. 20 Ekim 1991 günü yapılan genel seçimlerden sonra Ana Muhalefet Partisi lideri olarak çalışmalarını sürdürdü.

Yılmaz, 24 Aralık 1995’te yapılan genel seçimler sonrası Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi tarafından oluşturulan 53.Hükümetin Başbakanı olarak görev yaptı. 20 Haziran 1997 tarihinde 55. Hükümeti kurmakla görevlendirildi. ANASOL-D hükümetinde Başbakanlık yaptı.

21. dönemde yine Rize’den milletvekili seçilen ve 18 Nisan seçimlerinden sonra DSP, MHP, ANAP koalisyonunda yer alan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Partisinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzünden görevinden istifa etti.

Kaynak Akşam

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mesut Yılmaz’ın Oğlu Ölü Bulundu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin