Şehit Olacağını Biliyordu Yazdığı Notlar Yürekleri Dağladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeytin Dalı Harekatıbir üs bölgesinde 11 Ekim’de PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında yaralanan Samsunlu Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci, tedavi gördüğü Gaziantep’teki hastanede şehit oldu.

ACI HABER İLETİLDİ
Şehidin Samsun’un Bafra ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Eyüp Sultan 3. Sokak’taki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin baba evine gelen Bafra Kaymakamı Cevdet Türkmen, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Özer, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan aileye başsağlığı diledi. Taziyeleri kabul eden şehidin dedesi İbrahim Şener gözyaşlarına hakim olamadı.Haberi duyan yakınları ve arkadaşları Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evine akın eti. Şehit Meşeci’nin evine Türk bayrağı asıldı.

TÖRENLE KARŞILANDI
Gaziantep’te tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci’nin cenazesi memleketi Samsun’a getirildi. Şehit Meşeci için Samsun Havalimanı’nda karşılama töreni düzenlendi. Törene, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Top. Albay Recep Ali Üstün, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, protokol üyeleri ve vatandaşlar karşıladı. Törende, Gaziantep’ten Türk Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçağı ile Samsun Havalimanı’na getirilen şehidin naaşı, askeri personel tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Törene, şehidin babası Mevlüt Meşeci, annesi Fatma Meşeci ve ağabeyi Murat Meşeci ile yakınları katıldı. Gözyaşları arasında cenaze aracına taşınan Meşeci’nin ağabeyi Murat Meşeci’nin, kardeşinin cenazesi boyunca asker selamı vermesi dikkat çekti.

YÜRÜKLER DAĞLANDI
Törene oğlunun naaşı ile aynı uçakta getirilen anne Fatma Meşeci’nin, ‘Bugün senin düğünün mü, bayramın mı yavrum?’ diyerek gözyaşı dökmesi ve şehidin ağabeyi Murat Meşeci’nin asker selamı vermesi ise yürekleri dağladı.

BAFRA’YA GÖNDERİLDİ
Şehidin naaşı daha sonra Bafra Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile Bafra Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Şehidin cenazesi yarın Bafra İlçesi Yıldırım Beyazıt Cami’nde kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verilecek.

ŞEHADET DE YAKIŞIR
Öte yandan 97/3 tertip olarak askerlik yapan Mutlu Can Meşeci’nin, 16 Temmuz 2017 tarihinde arabasının arkasına “Damatlık şart değil be baba, şehadet de yakışır senin oğluna” yazısının bulunduğu fotoğraf ortaya çıktı. Vatani görevine başlayan Meşeci, 1 Ağustos 2017’de de “Ve vakti geldi kime ne hakkım varsa helal olsun. Kime ne kusur yaptıysam af ola, sizler de hakkınızı helal edin.” Ankara Etimesgut Tank Nişancı paylaşımında bulundu.

NOTU YÜREK YAKTI
Şehit Uzman Onbaşı Meşeci’nin geçen 23 Ağustos’da Bafra’ya gelişi sırasında gittiği bir pide salonuna bıraktığı ‘Bir gün şehit olursam cennete pide yollar mısın Bahtiyar abim’ yazan notu da sosyal medyada paylaşıldı.

Bafra Yıldırım Beyazıt Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Bafra Garnizon Şehitliği’ne defnedilecek.

Kaynak Samsun Canlı Haber

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehit Olacağını Biliyordu Yazdığı Notlar Yürekleri Dağladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin