Sınırda harekekli saatler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınır hattındaki askerlere Afrin’de PKK’nın Suriye kolu YPG’ye karşı operasyon için ‘hazır ol’ talimatı verildiği bildirildi.

Afrin karşısına konuşlu sınır birliklerine “Operasyon için hazır ol” emri verildiği bildirildi. Sınırda konuşlu birliklere Zırhlı birliklerin ön planda olacağı operasyon öncesi Afrin-İdlib sınır hattına hakim olan 3 tepeye güvenlik noktası kuruldu, 9 tepeye daha güvenlik noktası kurma çalışmalarına hız verildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, geçtiğimiz perşembe günü Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Osman Ganimi, ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph L. Votel’le Ankara’da toplantı yapmıştı. Kritik toplantıdan 1 gün sonra da Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov sürpriz şekilde Ankara’ya geldi. Genelkurmay’daki bu toplantılarda PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin Afrin’den çıkarılmasının da gündeme getirildiği ve Türkiye’nin bu konudaki kararlılığı konuk komutanlara iletildiği öne sürüldü.

Sabah’ın haberine göre Özellikle ABD’li komutanlarla yapılan bu toplantının ardından, sınır hattındaki zırhlı birliklere “hazır ol” emri verildiği, Afrin için hareketliliğin başladığı öğrenildi.

Türkiye uzun süredir Afrin’e yapılacak olası bir harekat için sınır hattında kara ve hava unsurlarına yönelik hazırlık yapıyor. Ancak Ankara’da komutanların yaptığı peş peşe toplantıların ardından sınır hattında da hareketlilik yaşanmaya başlandı. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, olası Afrin operasyonu için özellikle zırhlı birliklerin hummalı bir hazırlık içinde olduğu öğrenildi.

NAKİLLER BAŞLADI

Ankara’da, Afrin-İdlip sınır hattına hakim 3 noktaya güvenlik noktası oluşturmuş, 9 tepeye daha güvenlik noktası oluşturulma kararı alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından 9 noktaya daha kurulacak güvenlik noktalarının çalışmaları hızlandırıldı. Yapımı tamamlanan 3 kritik güvenlik noktasına ise zırhlı birliklerin naklinin başladığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sınırda harekekli saatler

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin