Sınırdan Acı haber 3 şehidimiz var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı, Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında bugün, teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 mehmetçiğin şehit olduğunu duyurdu.Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yazılı bir açıklama yaparak, Şanlıurfa hududunda 3 askerimizin hain bir pusuda şehit olduğunu açıkladı. Şehit olan askerlerimizin; P. Tğm. Murat Alyakut, P. Söz. Er Ertuğrul Ulupınar ve P. Onb. Enes Koç olduğu öğrenildi.Şehitlerimizin naaşı adli tıp kurumuna getirildi

TERÖRİSTLERCE DÖŞENEN EL YAPII PATLAYICI PATLADIMilli

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Söz. Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.1 ASKERİMİZ YARALANDIEdinilen bilgiye göre olay, Suriye sınırında yer alan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi 3’üncü Hudut Alay Komutanlığına bağlı Gültepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde yaşandı. Askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından sınır hattındaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı (EYP) patlatıldı. Sınır hattındaki güvenlik duvarının da yıkıldığı patlamada Teğmen Murat Alyakut, erler Enes Koç ile Ertuğrul Ulupınar şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Yaralı asker Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.Patlama sonrası ortaya çıkan dumanlar, sınır köylerinden de görüldü.

TERÖRİSTLERİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Patlama sonrası bölgeye güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi. Şehit askerlerin cenazeleri, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken bölgede arama ve tarama çalışması başlatan ekipler, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı

BAKAN KOCA’DAN TAZİYE MESAJISağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Akçakale Şanlıurfa hudut hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan 3 asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Koca mesajında şu ifadeleri kullandı:“Akçakale Şanlıurfa hudut hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 kahraman evladımızı kaybettik. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sınırdan Acı haber 3 şehidimiz var

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin