Taşeron İşçiye 6 Binlira…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşeron işçiye bir müjde daha

Aileleriyle birlikte 5 milyon kişiyi heyecanlandıran karar, bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, iki gündür bu sorulara cevap vermeye çalışıyor. Taşeron işçilerin hakları ne olacak? Taşeron işçilere ne kadar ödenecek? Taşeron işçilerin tayin hakkı var mı? Taşeron işçi sınava mı girecek? İşte soruların yanıtları

Taşeron işçilere 6 bin liraya kadar ücret verilecek.
Taşeron işçilere 6 bin liraya kadar ücret verilecek

Dün de CNN Türk’te açıklamalarda bulunan Sarıeroğlu, “Çalışmaların hepsi işçi arkadaşlarımızın lehine olacak düzenlemeler. Çalışanlarımızın her şeyini düşündük. En ufak bir mağduriyet olmasın, mevcut durumdan geriye gidilmesin diye çalıştık. Artık taşeron firmalarında çalışmak istemiyoruz. Düzenleme bu yıl bitmeden yasalaşacak” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİYE TAYİN HAKKI VAR MI?

Yıllık izin, kıdem tazminatı gibi kazanılmış hakların korunacağını belirten Sarıeroğlu, “Maaş konusunda da biz mevcut maaşları ile birlikte geçişlerini sağlıyoruz. Ayrıca kamuya geçen işçilerimizie 52 günlük ilave ikramiye (tediye) de eklenmiş olacak. Geçişi sağlanan işçilerin bulundukları yerde çalışacaklar. Tayin hakları olmayacak ve devamlılık esasına göre çalışacaklar” dedi.

TAŞERON İŞÇİYE 6066 LİRAYA KADAR

Açıklamalar arasında en yeni konu 52 günlük ikramiye oldu. Kamuda çalışan işçilere her yıl ikramiye ödeniyor. Taşeron işçiler de kadroya geçince bu hakka kavuşacak. Asgari ücretli bir taşerona en düşük 2433 lira, 2000 lira maaş alana 3466 lira, 3500 lira maaş alana ise 6066 lira ikramiye ödenecek. İkramiye aylık hesapta yüzde 15’e yakın zam demek.

TAŞERON İŞÇİLERE SINAV DA YAPILACAK

Yasa çıktıktan sonra başvuru sürecinin başlayacağını ifade eden Jülide Sarıeroğlu, “Başvuru yapan işçiler bir de sınavdan geçecek. Ayrıca güvenlik araştırması da olacak. Bu rutin bir süreç… Kamuya alınan herkes güvenlik soruşturmasından geçiyordu. Şu anda bunu yapmak zorundayız” dedi. Sarıeroğlu, emekliliği olan çalışanların ise kadroya geçemeyeceğini belirtti

Kaynak Yeni Şafak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Taşeron İşçiye 6 Binlira…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin