TİSKİ’den Trabzon’un İlçe Mahallelerine içmesuyu Projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, 18 ilçede toplam 215 mahalleyi kapsayan İçme Suyu Proje İhalesi gerçekleştiriyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun göreve başladığı andan itibaren gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri ve muhtarlar toplantısı meyvelerini vermeye başladı. TİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde yapılan istişare ve muhtarlar toplantıları neticesinde ortaya çıkan ana sorunlardan birinin içme suyu problemi olduğunun görülmesi üzerine Başkan Zorluoğlu’nun talimatlarıyla mahalle mahalle çalışma başlattı.

18 İLÇE 215 MAHALLEYİ İLGİLENDİRİYOR
Yapılan görüşmeler üzerine TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından tüm ilçelerde başlatılan incelemeler neticesinde acil ihtiyacı olduğu belirlenen mahallelerde etüt ve fizibilite çalışmaları yürütüldü. Tamamlanan etüt ve fizibilite çalışmalarının ardından 18 ilçede toplam 215 mahalleyi kapsayacak İçme suyu Proje İhalesi hazır hale getirildi. Gerçekleştirilecek proje ihalesinin ardından başlanılacak yapım çalışmalarının ardından ilçelerdeki toplam 215 mahalle sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşacak.

TOPLANTILARDA SORUN TESPİT EDİLDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tüm ilçelerde gerçekleştirdikleri istişare toplantılarındaki şikâyet, görüş ve önerilerin kendilerine ışık tuttuğunu belirterek, mahallelerin sorunlarına kısa zamanda vakıf olduklarını söyledi. Hemen hemen tüm ilçelerde içme suyu problemi şikâyeti aldıklarını ifade eden Başkan Zorluoğlu, TİSKİ yetkililerine tüm ilçeleri kapsayan detaylı bir çalışma yapılması gerektiği talimatını verdiğini söyledi.

İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Bu incelemeler neticesinde TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün tüm ilçeleri kapsayan İçme suyu Proje İhalesi’ni hazır hale getirdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ihalenin 4 Mayıs Pazartesi günü (yarın) gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. İhalenin yapılıp projelerin tamamlanmasının akabinde imkânlar dâhilinde inşaat çalışmalarına başlanacağını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “5 grup halinde, 18 ilçede toplam 215 mahalleyi kapsayan proje ihalemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Amacımız şehrimizin geneline temiz ve sağlıklı su temin etmektir. Bu projeyle en acilden başlayarak tüm ilçelerimize sağlıklı su temini sağlayacağız” diye konuştu.

TİSKİ KENDİ İMKANLARIYLA YAPACAK
Çalışma kapsamında söz konusu mahallelerin şebeke ve iletim hattı projesi yapılacak. Proje ihalesinin ardından yapılacak inşaat çalışmalarının büyük bir bölümü TİSKİ Genel Müdürlüğü çatısı altında 2019 yılının Mayıs ayında kurulan İşletmeler Dairesi Başkanlığı eliyle yürütülecek. TİSKİ Genel Müdürlüğü kendi imkânları ile yürüteceği bu çalışma ile önemli miktarda tasarruf sağlamış olacak.

  1. GRUP ŞEBEKE PROJESİ YAPILACAK MAHALLELER
    Araklı; Hürriyet, Kalecik, Merkez, Özgen, Yolgören, Buzluca, Ortaköy, Karşıyaka, Taşönü, Yalıboyu, Yiğitözü, Yeniköy, Aytaş, Ayvadere, Çiftepınar, Çukurçayır, Erenler, İyisu, Kayacık, Kayaiçi, Köprüüstü, Sulakyurt, Sularbaşı, Taşgeçit ve Yüceyurt Mahallesi. Köprübaşı; Beşköy Mahallesi. Sürmene; Karacakaya, Yeniay ve Çimenli Mahallesi.
  2. GRUP ŞEBEKE PROJESİ YAPILACAK MAHALLELER
    Arsin; Başdurak, Çardaklı, Çiçekli, Çubuklu, Dilek, Elmamalan, Fındıklı, Güneyce, Harmanlı, Işıklı, Karaca, Oğuz, Örnek, Özlü, Yeşilköy, Yolüstü, Yeniköy, Cudibey, Cumhuriyet, Fatih, Gölcük, Güzelyalı, Konak, Nuroğlu, Şenkaya, Yalı, Yeşiltepe, Atayurt, Gölgelik, Üçpınar, Yeşilyalı, Kuzguncuk ve Yeşilce Mahallesi.
    Yomra; Kayabaşı, Çamlıyurt, Demirciler, Gülyurdu, Kıratlı, Kömürcü, Pınarlı ve Taşdelen Mahallesi.
  3. GRUP İLETİM HATTI PROJESİ YAPILACAK MAHALLE
    Arsin Atayurt Mahallesi
  4. GRUP ŞEBEKE PROJESİ YAPILACAK MAHALLELER
    Ortahisar; Bengisu (alt), İncesu, Bengisu, Pınaraltı, Kozluca, Sevimli, Çağlayan ve Özbirlik Mahallesi.
    Maçka; Kırantaş, Bakımlı, Yukarıköy, Sukenarı, Ardıçlıyayla, Kozağaç, Ortaköy, Çatak, Köprüyanı, Kiremitli, Akmescit, Alataş, Altındere, Atasu, Anayurt, Bakırcılar, Bahçekaya, Çamlıdüz, Çeşmeler, Çıralı, Dikkaya, Güzelce, Güzelyayla, Kapıköy, Köprüyanı, Ormanüstü, Ormaniçi, Örnekalan, Öğütlü, Şimşirli, Sevinç, Sındıran, Temelli, Üçgedik, Yazlık, Yeşiltepe ve Yeşilyurt Mahallesi.
  5. GRUP İLETİM HATTI PROJESİ YAPILACAK MAHALLELER
    Dolaylı-Esenyurt Grup İçme Suyu; Ortahisar Yeşilvadi Mahallesi.
    Maçka; Akarsu ve Dikkaya Mahallesi.
  6. GRUP ŞEBEKE PROJESİ YAPILACAK MAHALLELER
    Çaykara; Akdoğan, Aşağıkumlu ve Yukarıkumlu Mahallesi, Maraşlı Mahallesi, Koldere ve Kayran Mahallesi.
    Of; Aşağıkışlacık, Çaltılı, Saraçlı, Tavşanlı, Ağaçseven, Dumlusu, Karabudak, Korucuk, Kiraz, Sefaköy ve Sugeldi Mahallesi.
    Dernekpazarı; Taşçılar, Güney, Kondu, Merkez, Yenicami, Ormancık ve Tüfekçi Mahallesi.
    Hayrat; Yeni, Dereyurt, Fatih, Gülderen, Kılavuz, Onur, Pazarönü, Pınarca, Şişli, Yarlı ve Yırca Mahallesi.
  7. GRUP İLETİM HATTI PROJESİ YAPILACAK MAHALLELER
    Of; Aşağıkışlacık, Ağaçbaşı, Ballıca, Güresen, Eskipazar, Kavakpınar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TİSKİ’den Trabzon’un İlçe Mahallelerine içmesuyu Projesi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin