Trabzon Araklı’nın Şelale Zengini Mahallesi Zifana Aytaş.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Araklı İlçesine bağlı Aytaş Mahallesinde Bulunan 3 Büyük Şelalenin Benzeri Trabzon Bölgesinde Başka İlçelerde yok

ARAKLI İÇİN BİR ŞANS

Araklı Turizmine katkısı olan bu Şelalelerin Araklı İçin bir Şans olduğu inkar edilemez.

Aytaş Mahallesinde bulunan bu 3 Büyük Şelâlenin 2’si Aynı Dere üzerinde bulunmakta olup ASMASU ŞELALESİ avrupanın 3 en yüksek şelalesi unvanına sahip.

Aytaş Mahallesinde yer alan diğer şelale İse ASMASU ŞELALESİ (2) olarak adlandırılmaktadır.

Bu şelaleler Aytaş Mahallesinin Kuzey’inde ve Güney’in yer almaktadır

 

NASIL GİDİLİR

Asmasu Şelalesi’ne Araklı Karadere Bayburt yolu güzergahı kullanılarak Araklı Kayaiçi Çatak mevkiinden Ayrılılır. 2.2 km stabilize yol ziyaretçilerini Şelaleye götürür.

GÜNEY ŞELALESİ

Güney Şelalesi ASMASU ŞELALESİ ile aynı vadiyi paylaşmaktadır. Burası Bazı Doğa severlere daha hoş ve iç açıcı görülebilir geniş bir Kayayı adeta yalayarak dökülen Suyun Çıkardığı sesin yanında oluşan Buhar izleyenlere harika Görsellik sunuyor.

ARAKLI AYTAŞ ASMASU ŞELALESİ (2)

Asmasu Şelalesi (2) Aytaş Mahallesinde (Köy)ün Çamimahellesi mevkiinde Asmasu vadisinde yer almaktadır Buradaki Şelale’ye Araçla ulaşım sağlanmamaktadır Aracınızı Mahalle içinde Park ettikten sonra Patika yolla ulaşım engelsiz sağlaya bilirsiniz. Buraya 4-5 farklı Noktadan ulaşım sağlanmaktadır bu konuda Mahalle sakinlerinden bilgi alına bilinmektedir.

Aytaş Mahallesine yolunuz Düştüğünde sizleri Güler yüzlü Mahalle sakinleri karşılar.Mutlaka ikramda bulunan mahalle sakinleri Sofrasında Köy Ekmeği Fasulye, Puğrı veya Gara lahana Turşusu Olur bu yoksa Üzülmeyin Çünkü Kış aylarının vazgeçilmezi Goliva veya Garalahananın farklı bir yemeği ikram edilmektedir. Ayrıca Hamsili veya sade mısır ekmeği olmasa olmazlardandır.

Hayvancılık yaparak ekonomisine katkıda bulunanlardan Organik Tereyağı, peynir ,Yoğurt, yada önceden sipariş verdiyseniz torba yoğurdu alarak evinize dönebilirsiniz.

Ayrıca Aytaş Mahallesi Mezra yakınlarında bulunan bu Taş adam doğa severlerin ilgisini hayli çekmektedir.

 

Kaynak : Karadenizhaber61

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzon Araklı’nın Şelale Zengini Mahallesi Zifana Aytaş.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin