Van’dan Çok Acı Haber Kurtarma Ekibinin Üzerine Çiğ düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van- Bahçesaray karayolunda arama kurtarma ekiplerinin üzerine düşen çığda 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 1 itfaiye eri ile 9 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi. Vali Bilmez, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi

Öte yandan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çığ faciasının yaşandığı Van’daki çalışmalar ve kurtarma operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A Haber canlı yayınına bağlanan Soylu, iki kez yaşanan çığ faciasında şu ana kadar 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Maalesef 8 vatandaşımız şehit oldu. 10-15 kadar vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi

Şehit sayısı yükseldi
Bakan Soylu “30-35 kişiyi çıkardık. Arama kurtarma timi ve vatandaşlarımızdan hayatını kaybeden, şehit olanların sayısı da 8 olarak maalesef söylüyoruz. Şu anda da 10-15 kadar kardeşimizi kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

foto AA

İlk çığda 5 kişi yaşamını yitirmişti
Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı. Yaralıların tedavisi sürerken çığ düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüsten 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama kurtarma çalışmalarına ise gece saatlerinde ara verilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’dan Çok Acı Haber Kurtarma Ekibinin Üzerine Çiğ düştü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin