Araklı Belediye Başkanı Çok Farklı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gece Araklı’da yerel basın mensuplarıyla buluşmaya gittik. Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Çoşkun Çebi’yi arayıp görüşmek istediğimizi söylediğimizde, sokakta gençlerle sohbet ettiğini belirtti ve biz de yanına giderek sohbete dahil olduk.

Araklıda İşsiz Genç Kalmayacak diyor başkan Çebi

“Seçim döneminde belirttiğimiz gibi, Trabzon ilçeleri arasında beş yıl içinde birinci, ikinci beş yılda Türkiye’nin incisi ve üçüncü beş yılda yurt dışındaki Türkler tarafından tanınan bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe inanarak hızla ilerliyoruz. Araklı, Bayburt yolunda birinci sırada yer alıyor ve ulaştırma ve altyapı bakanımız projemizi destekliyor, vadettiğimiz sürede ilerliyoruz. Araklı’ya tekstil kenti kazandırma sözümüzü tuttuk, Mustafa Şenbey’in desteğiyle proje iki ay içinde resmiyete dönüşecek. Üçüncü projemiz, Trup ve Pazarcık’ın turizm alanı olarak ilan edilmesi, Mustafa Şenbey’in bir hafta içinde netleştireceği bir konu. Okulumuz yoktu, bir iş insanımız okul yaptırıyor ve bu sezon yetiştirmeyi hızlandırıyoruz. Gelecek yıl için bir ilköğretim okulu ve bir anaokulu yapmayı planlıyoruz. Trup’u gelecek yılların en önemli merkezi yapmak için alt yapımızı hazırlıyoruz, orman bölge müdürlüğü ile görüşmeler yapıp eksiklikleri tamamlayacağız. İlerleyen zamanlarda Trup’a kır lokantası, kır kahvesi, at safari, hentbol ve voleybol sahası gibi etkinlikler ekleyerek en iyi tesis haline getireceğiz. Önümüzdeki hafta Araklı plajının inşasına başlayacağız ve plajın alt yapısını inşa edeceğiz. Kara yollarımızın menfez çalışmaları tamamlandığında, Ahmet Metin Genç beyefendinin söz verdiği gibi soyunma kabinleri ve diğer iyileştirmelerle plajı daha iyi bir hale getireceğiz.
İlk olarak, plaj projesini tamamladıktan sonra, Araklı’dan başlayarak yürüyüş yolları inşa edeceğiz. Araklı’yı denizle buluşturmak ve bir sahil şeridi oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla, 65 dönüm dolgu alanı üzerinde çalışmalarımız sürüyor ve taslaklarımız hazır. Bu alanı Türkiye’nin en önemli millet bahçelerinden biri yapmayı hedefliyoruz; insanların dinlenebileceği ve eğlenebileceği bir yer haline getireceğiz.

Araklı-Bayburt yolunu tamamladığımızda, Erzincan, Erzurum ve Bayburt’tan Araklı’ya insanları taşıyacağız. Bir milyon yüz bin nüfusu denizle buluşturmayı planlıyoruz. Bunun için elektrikli otobüsler kullanacağız ve en düşük maliyetle, gerekirse zararına da olsa, Erzurumlu, Erzincanlı ve Bayburtlu kardeşlerimizi denize kavuşturacağız. Yerel halk, tarım ve hayvancılık ürünlerini otobüslerin altına koyup burada satarak kazandıkları parayla tekstil ve konfeksiyon alışverişi yapacak, denize girecek ve akşam ürünlerini alıp memleketlerine dönecekler. Biz de yaz kış demeden kayak için elektrikli otobüslerle Bayburt’a, Erzincan’a ve Erzurum’a gideceğiz. Böylece, beş yıl sonra Araklı, Trabzon’un en canlı, en verimli, işsizliğin olmadığı, mutlu insanların yaşadığı, gençlerin gelecek kaygısı taşımadığı, spora önem veren bir ilçe olacak.”

Haber : (Salim Sarıkoç Hayatı Çebi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araklı Belediye Başkanı Çok Farklı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin