Aman Dikkat Tereyağı diye Margarin Satın Almayın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada köy terayağı adı altında margarin satıldığı belirtildi.

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce bu hafta Trabzon genelinde başlatılan Ürün Bazlı Çapraz Denetim kapsamında İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından 3 gün boyunca 220 eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay “Bilindiği üzere gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Bu kapsamda denetimlerin etkinliğinin daha da artırılması amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından 02-04 Mart 2020 tarihleri arasında İlimiz genelinde “Ürün Bazlı Tereyağı Denetimi ” yapılmıştır. Ürün Bazlı Denetim ile birlikte ilimizde 02-03-04/03/2020 tarihlerinde Şarküteri, Bakkal, Market, Büfe vb. İşyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirilmiştir” dedi. Bu denetimlerde tereyağlarından ve özellikle etiketsiz olarak satışa sunulan tereyağlarından numuneler alınarak ilgili laboratuvarlara gönderildiği bildirilirken laboratuvar sonuçlarına göre uygunsuz çıkan ürünlerle ilgili işletmeler hakkında 5996 sayılı kanun gereği yasal işlemler uygulanacağı açıklandı. Ayrıca etiketsiz tereyağı satışı yaptıkları tespit edilen işletmeler hakkında da yasal işlemler yapılacağı kaydedildi

Trabzon genelinde eş zamanlı olarak 3 günde 220 adet denetim gerçekleştirildiğini ve bu denetimlerde 120 Tereyağı numunesi alındığını ve bitkisel yağ içerip içermedikleri yönünde gerekli analizlerinin yapılması için ilgili laboratuvara gönderildiğini vurgulayan Gülbay “Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen “Ürün Bazlı Tereyağı” çapraz denetimleri ile birlikte ilimiz genelinde yoğun bir çalışma yapılmış ve İlimiz de görev yapan 40 gıda kontrol görevlisinin denetimlere katılımları sağlanmıştır. Denetimler yıl boyunca artarak devam edeceK, denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen işletme ve ürünlerle ilgili olarak 5996 Sayılı Kanun kapsamında yasal işlemler uygulanacaktır” dedi.
TEREYAĞ GÖRÜNÜMLÜ MARGARİN!

İl Müdürlüğü olarak halk sağlığını korumak amacıyla gıda işletmelerine yönelik denetimlerin bundan önce olduğu gibi bundan sonrada büyük bir titizlik ve hassasiyetle devam edecektir ifadelerini kullanan Gülbay yapılan denetimlerde tereyağı görünümü verilmiş margarinlerin etiketsiz olarak satışa sunulduklarını tespit ettiklerini ve bu etiketsiz tereyağı görünümü verilmiş margarinleri tüketicilerin Köy Tereyağı olarak satın alabileceklerini belirterek özellikle etiketsiz olarak satışa sunulan tereyağlarını satın almamalarını söyledi. Köy tereyağlarının perakende satış noktalarında satışının mümkün olmadığı gibi yetiştiricilerin az miktarlarda üretmiş oldukları tereyağlarını da aracısız olarak tüketicilere ulaştırdıklarını vurgulayan Gülbay , bu nedenlerle tüketicilerin üzerinde etiket bilgileri olmayan tereyağlarını kesinlikle almamaları gerektiğini dile getirdi.

Tereyağının Trabzon ilinin bir marka ürünü olduğunu belirten Gülbay “Gerek ilimizde ve gerekse farklı illerde yapılan kontrol ve denetimlerde alınan numunelerde Tereyağı olarak satışa sunulan ürünlerde Bitkisel Yağ (Margarin) tespit edildi ve Bakanlığımız bu tür ürünleri ifşa etti,, bunun da ilimiz için marka değeri olan Trabzon tereyağına büyük darbe vurdu” dedi.

Gülbay “İlimizde irili ufaklı 35 Süt ve Süt Ürünleri Üreten (Tereyağı, Peynir, Yoğurt, Ayran ve Süt Yağlı Bitkisel Margarin vb. ) işletme bulunmaktadır. Gıda denetimlerinin amacına ulaşabilmesi için tüketicilerimizin de bilinçli olmaları çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi tüketicinin ve tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mümkündür. En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Çünkü tüketicinin her hangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkını içeren şikâyet hakkı da bulunmaktadır. Bu nedenle; satın aldıkları gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan tüketicilerimiz ” Alo 174 Gıda Hattı”nı arayarak ihbarda bulunabilmektedir. 6 gün boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin denetim gerçekleştiren İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlilerine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aman Dikkat Tereyağı diye Margarin Satın Almayın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin