Araklı Saadet Partisinden Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçemizin sorunları ve sümen altı adilen KADİM İLÇEMİZ ARAKLIM..

Özellikle çöp tesisi meselesin de
Şimdi ki belediye başkan adayımız Diş hekimi sayın Şakir ŞAHİNTAŞ ın ilçe başkanlığı sürecinde başladığımız mücadelemiz aynı şekilde benden önce ki ilçe başkanımız şimdi meclis üyesi adayımız sayın Mehmet EMİR in de bu süreçe katkıları olmuştur. Bu süreç içerisin de değerli başkanlarıma teşekkür ederim.

Yaklaşık 3.5 yıllık başkanlığımız süresince Araklı’mızın bütün sorunlarını her platformda dile getirmekten gerekli çalışmaları yapmaktan geri durmadım.

İlçemizin menfaati için yapılan çalışmalara destek, ilçemize zarar verebilecek olan çalışmaların da karşısında durarak halkımızın sesinin tercümanı olduk.

-Yeşil ile mavinin adeta dans ettiği bir ilçeye çöpü reva gören basiretsiz idarecilere sesleniyorum. Çöp tesisinin kurulduğu alanın seçimi tesisin yapılışı ve ced raporlarının olumsuz verilmesine rağmen yapılmıştır.Araklı’mızı ve çevre ilçemizi çöp e reva görenler kandırıldık diyorlar.

Taşönü mahallemizin tam ortasına kurulan ve kurulduğu yerde binlerce yılda oluşan içinde suyu akan sarkıt ve dikitlerden oluşan turizmin cenneti olabilecek, karaca mağarasından daha güzel bir doğa harikasını da bu vesile ile çöp e çevirdiler bir doğa katliamı yaptılar.Çöp tesis konusun da mitingler yaptık,basın açıklaması yaptık,imza kampanyaları düzenlendiğimiz halde bakanlıklara Valiliğe Kaymakamlığa ve Belediye ye gerekli yazılar ve başvurular yapıldığı halde görmezden gelinen Araklı’mızı sahipsiz sandılar.

Bu süreçlerde ve devam eden süreçte mücadelemizle her platformda Araklı’ya bu çöp tesisini reva görenlerin karşısın da durduk.

Şimdi de vahşi depolama ile karşı karşıyayız.İnsan sağlığını hice sayan bir zihniyetin artık son bulması gerek.

Ayrıca su faturalarında Araklı ve Trabzon adına iki farklı vergi alındığını, Araklı halkının süreç boyunca kandırıldığını ve şu anda ruhsatsız olarak işletilen çöp tesisinin varlığı yetmezmiş gibi bir de Araklı halkından iki farklı vergi alınıyor olması halkımız adına üzüntü verici

Halkımızı Dünya’nın çeşitli şehirlerinde ki çöp tesislerinin resimlerini göstererek kandırdılar ve kandırıldıklarını da itiraf ettiler ama olan Araklı ve çevre ilçe halkına oldu…

-Araklı’mızın Dağbaşı ve karadere ıslahı ve yol sorunu, merkezde ki trafik karmaşıklığı, uzay çağını yaşadığımız yüz yılda hala yaklaşık 20’ye yakın mahallelerimizin yol sorunu ve yaylalarımızın grup yolları sorunu devam etmektedir.

-Ayvadere HES Projesi ile Ağnas ve civar köylerin ve Karadere de bir vahşetin yaşanması sorunu hala mahkemelik ve sorun devam ediyor.

-Araklımızın okul yetersizliği; ilk okul, ana sınıfı ve proje okulları sorunlarımız devam ediyor.

Okullarımızın çevrelerinde tasnif etmediğimiz oluşumların cereyan etmesi bizleri derinden üzüyor. Gerekli çalışmaların ve müdahalelerin acilen yapılması gerekiyor.

-Öğrencilerimizin yurt sorunu, barınma ve sosyal alan sorunlarımız devam ediyor ve Çözüme kavuşması acilen gerekli.

-Horyan suyumuzdan ilçe halkı olarak verim alamadığımız bu yaz döneminde 24 e yakın mahallelerimizin günlerce susuz kaldığı ve sularının kesik olduğu bilgilerini aldım.

Bunun ceremesini Araklı halkına çektiremezsiniz. Söze sıra geldiğinde Ay’a 6 şeritli yol yapıyorsunuz ama işin ucu güzel ilçem Araklı’mıza geldiğinde halkın dertleriyle ve sorunlarıyla yüzleşmiyor, adeta kaçıyorsunuz.

-Elektrik sorunumuz var. Karadere vadimizde elektrik tesisi olduğu halde ilçemizin elektrik sorunu yaşaması bu millet ile alay etmektir.

-Araklı’mızın bir kanayan yarası da yıllardır süründürülen adeta yalan hikayesine dönen bir ilçe stadyumu sorunumuz devam ediyor.

Trabzon’un ilçelerinde en genç nüfusa sahip olan Araklımız ne yazık ki yanlış yönetimler yüzünden gençlerine sahip çıkamaz duruma geldi. Hemen yanı başı ilçelerimiz de spor kompleksleri yapılırken ne hikmet ise ben buna idare yönetimde beceriksizlik diyorum.

Bir yatırım alamadığımız gibi ellerinde olan stadyumu da “Bismillah” diyerek yıktılar…

-Araklı’mızın bir diğer sorunu da altyapı sorunu. Gördük ki en son yağan yağmurlarda Araklı sular altında kaldı.

Altyapı en son Saadet Partisi belediyesi dönemin de satın Ümit ÇEBİ başkanlığında yapılmıştı.

Geçen 15 yıl süre içerisinde değişen bir şey olmamış sorun büyüyerek karşımıza çıkmıştır.

Biz söz verdiğimiz gibi Araklı’mızın menfaatleri için destek olacağımızı ve olduğumuzu söylemek isteriz. Aynı şekilde Araklı’mızın sorunlarının da çözüme kavuşması için gerekli çalışmaları yapmaktayız.

Yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yarım kalan sevdamızı siz değerli Araklı halkımızın desteğiyle gerçekleştireceğiz…

Bizim sevdamız Araklı’mızın yaşanabilir, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden ülkemizin en güzel ilçesi olması için Araklı halkıyla beraber çalışacağız.

Bu vesile ile Araklı’mızın ve halkımızın ihtiyaç ve sorunlarını takip edeceğimizi yetki verildiği zaman da çözeceğimizi kamuoyuna bildirmek isterim.

Dün aldığım bilgiye göre de oksijen kaynağımız olan hatta şırıl şırıl soğuk sularıyla, bir çok Ağaç çeşidine ev sahipliği yapan Araklımızın can damarı oksijen kaynağını olan Erkli mahallemiz de Altın çıkarma işleminin ihalesi verilmiş onaylanmış haberini duyduktan sonra eğer buna da tepkisiz kalırsak aldacı söylemlere inanırsak ( ekonomimiz şöyle olacak, şu kadar genç çalışacak, Araklımız çağ atlayacak, yatırım gelecek,şöyle tesis kurulacak ) gibi palavralara artık bir cevap verme zamanı dır.
Araklı halkımızın sahipsiz değildir demenin vakti 31 mart yerel seçimlerinde sandıkta cevabını vereceğine inancım tamdır.

Araklımızın dağı taşı toprağı bekliyor Şakir ŞAHİNTAŞI..

Saadet Partisi Araklı İlçe Başkanı

Ümit ÇEBİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araklı Saadet Partisinden Açıklama

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin