Araklı’da Akıl Almaz Olay Yüksek Gerilim Hattını Derenin Ortasına Diktiler!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Araklı İlçesine Bağlı Kayaiçi mahallesinde akıl almaz olay yaşanıyor Araklı Bayburt ve Gümüşhane’ye bağlı yayla’lardan sızan ve Vadilerde birleşerek oluşan Trabzon’un 2. Büyük ilçesi Araklı’nın Tanıtımındaki en büyük unsurlardan biri olan  Karadere


Sık sık Bu derede yaşanan ölü balık olaylarıyla gündeme gelirken  Karadenizhaber61 Ekibi olarak bugün Dere yatağına dikilen direğe şahit olduk.

Bölgede Yenilenen ve yeni inşa edilen HES Projeleri nedeniyle Karadere Vadisindeki yüksek gerilim enerji hatlarını taşıyacak Direkler yenilenip veya yeni HES Projeleri nedeniyle belirlenen Yeni hat oluşumu nedeniyle Yapımı Üstlenilen Çalışmalar devam ederken Bölgede yapılan ve yapılacak olan Projeler hakkında Bölge Halkı bilgilendirilmediği gibi Doğal kaynaklar yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Araklı Kayaiçi ve Aytaş Mahalle’lerinde yüksek gerilim enerji hatlarını taşıyacak Direkler Dere yatağına dikildi.

Aşırı yağış alan bir bölgede dere yatağına dikilen direklerin Dere taştıgında mutlaka zarar göreceği Derenin Mevcut Direkleri yerinden sökerek Bölgeye verebileceği zararlar! ve Derede Yok olma aşamasındaki balıkların tamamen Ölmesine Neden olacak.

Olası bu tür yaşanacak olumsuz bir durumda Dereye düşen,değen, veya temas, eden! yüksek gerilim hattının Deredeki Balıkların ölümüne neden olacağı gibi Bölgede ve Dere yatağına yakın insanların evcil ve yaban hayvanlarının zarar göreceği başlıca olasılıklardan ve enbüyük tehlikelerden biridir.

Bölgede Yapılması Gereken Bu tür çalışmalar önceden ÇED Raporuyla Birlikte vatandaş bildirilmelidir. Ayrıca Bu tür yaşanacak olumsuzlukların önceden Tedbir anınması ve bölgemizin Doğal kaynaklarının korunması Gerekmektedir.

Not! karadenizhaber61   Konunun Takipçisi ve bölge halkının sesi olmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araklı’da Akıl Almaz Olay Yüksek Gerilim Hattını Derenin Ortasına Diktiler!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin