Araklı’da Meme Kanseri Taraması Başladı Geçkalmadan yaptırın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KANSER TARAMASI ARAKLI’DAN BAŞLADI.

Trabzon İl.Sağlık Müdürlüğünün Başlattığı Erken Teşhis Hayat Kurtarır Programında Kanser Taramasına Araklıdan Başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada,
Kanser dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi olması nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunudur.
Dünya genelinde kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir. Yirmi birinci yüzyılda kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir. Ülkemizde uluslararası kanser standartlarına göre 3 kanserin taraması KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Aile Hekimliklerinde ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır.
Kadınlarda görülen kanserler içerisinde ilk sırada meme kanseri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar kadınlarda görülen her dört kanserden birinin meme kanseri olduğunu göstermektedir. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aynı şekildedir.


İlimizde kanser tarama oranlarının etkin düzeylere ulaşması ve halkımızın kanser taramalarına katılımının arttırılması amacı ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucunda temin edilen “Mobil Mamografi Aracı” halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.
Mobil ünitemizde çekilen mamografi görüntüleri Ankara’da kurulan raporlama merkezine online olarak aktarılmakta ve burada herbir mamografi filmi en az iki radyoloji uzmanınca değerlendirilerek ortak rapor oluşturulmaktadır.

BUGÜN ARAKLI’DAN BAŞLADI
Araklı’da Bugün saat 10:00’da düzenlenen Açılış Araklı İlçe Sağlık Müdürlüğünün bahçesinde yapıldı Törene Trabzon Vali Vekili Nusret ŞAHİN Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Trabzon İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan USTA, Araklı Kaymakamı Sayın Mehmet Nuri ÇETİN, Araklı Balediye Başkanı Recep ÇEBİ, Araklı Milli Eğitim Müdürü M. Rıza Keskinsoy İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim Ekibi, İlçe Sağlık Yöneticeleri ve vatandaşlar katıldı.
40-69 yaş aralığındaki bayanlarımızı meme kanseri taramalarını yaptırmak üzere Mobil Mamografi Aracına bekliyor.

ÖNCE RANDEVU ALINMALI.

Bağlı olduğunuz Aile hekiminden yada Alo 182 hattını arayarak Randevu almadan işlem yapılmamaktadır.

NEKADAR DEVAM EDECEK

Karadenizhaber61’in edindiği bilgiye göre Önce Randevu işleminizi hallettikten sonra Randevu günü ve saatinde müracaat ederek Tarama işlemi gerçekleşiyor.

Tarama Programı Ne kadar sürecek Edindiğimiz bilgiye göre 40 69 yaş arası kadınlara yönelik Neme Kanseri Taraması önümüzdeki hafta 31 Ocak 2020 Cuma Gününe Kadar devam edecek.

Unutmayın ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araklı’da Meme Kanseri Taraması Başladı Geçkalmadan yaptırın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin