Erenler Derneğinden Öğrencilere Ödül

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ERENLER DERNEĞİ DE EĞİTİM DE BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ
Erenler Derneği 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. Döneminde Erenler nüfusuna kayıtlı Erenler ilkokulu ve Erenler İmam Hatip Ortaokulunda ve Türkiye Genelinde Takdir Belgesi ile derneğe müracaat eden Takdir’lik öğrencilerini ödüllendirdi.
Erenler İmam Hatip Ortaokulu salonunda yapılan programa ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, İlçe Müftüsü Erdoğan Dalkes, Erenler Kuran Kursu mezunlarından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Abdurrahman Harbi, Erenler Muhtarı Abdullah Güzeldal, Erenler Kuran Kursu Müdürü Halil Öksüzali, Emekli Öğretmen Osman Osmanoğlu, Erenler merkez cami imamı Ali Osman Halil ve vatandaşlar katıldı.
Okul Müdürü Ali Osman Tekinbaş ve öğretmenlerin organize ettiği programda selamlama konuşmasını okul müdür Ali Osman Tekinbaş yaptı. Dernek başkanı Fatih Alemdar “Taşgeçit Derneğinin başlattığı bu güzel etkinlik bizlere de örnek oldu ve biz de Bismillah dedik. İnşallah 2. Dönemden başlayarak bu programı ilçe merkezinde çok daha güzel bir programla Abdurrahman hocam ile ortaklaşa yapacağız. Başta takdir alan öğrencileri ve onlarda emeği olanları tebrik, katılımlarından dolayı hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe Müftüsü Erdoğan Dalkes: Gençler ben de buranın insanıyım, bu okulun mezunuyum. Her gün yaklaşık 10 km yolu yürüyerek gelir yürüyerek giderdik şahrimonosa. Bazı ödevleri yolda yapardık, birçok şiir ezberlemişimdir okul yolunda, bazen yabani hayvanlarla arkadaşlık! ederdik. Sizin imkanlarınız çok, arabayla geliyor arabayla gidiyorsunuz. Şunu da söyleyim, yaramazlık hakkınız var ama yaramazlığı saygısızlığa çevirmek yok. Yanınızdakiyle konuşmak yaramazlık ama bu konuşma ortamı bozacak şekle dönerse bu saygısızlık olur ki buna hakkınız yok. Dedi.


Erenler Kuran Kursu Müdürü Halil Öksüzali: Eğitim öğretim çok önemli ama bizim gayemiz sadece bir şeyler öğrenerek doktor, mühendis, öğretmen vb. bir meslek edinmek değil. Biz dinini bilen, vatanını milletini seven ahlaklı bir eğitim almak zorundayız. Gayemiz bu olmalı. Dedi.


Dr. Abdurrahman Harbi: Bu tür faaliyetlerle gençlerimizi bugünden çok farklı olacağına inandığımız gelecek dünyaya hazırlamalıyız. Bunun yolu bilinçli ve sağlam bir eğitimden, eğitime destekten geçer. Bu tür faaliyetler söz konusu amaçla tertip edilmektedir. İnşallah gelecek yıllarda derneklerimiz birlikte bu faaliyetleri gerçekleştirecek ve birlik beraberlik içinde eğitime destek verecektir.
Emekli Öğretmen Osman Osmanoğlu: Bu okulun 4. Veya 5. Mezunuyum ve bu beldeni ilk üniversite okuyanlarından birisiyim. 1970lerde Trabzon imam hatip lisesine kayıt oldum. Günde bir otobüs var veya yok. Bazen kamyonun kasasında gidiyoruz okula buradan yaptığımız odunu çömlekçiye kadar arabayla sonrasında omzumuzda bahçeciğe çıkartıyoruz. Bu zor şartlarda lise bitti ve 1977’de Erzurum Atatürk üniversitesi Edebiyat mezunu oldum. Vakfıkebirden sonra Araklı imam hatip lisesine atandım ve imkansızlıklar içerisinde Araklı İmam Hatip lisesinde güzel insanlar yetiştirme gayretinde bulunduk. Müdürümüz Ali Osman Tekinbaş’da dahil olmak üzere Araklı İmam Hatip Lisesinden Yargıtaydan Danıştaya, Avukattan, Saycıya, Profösörden Öğretmene bir çok yetişmiş insanımız var. İmkanları iyi değerlendirin gençler, çok konuşmak değil çok çalışmak lazım. Heyecanınızı kaybetmeyin. Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy: Bu okul benim ilk idareciliğe başladığım okul. Erenler Merhum Hacı Mecit Efendi’nin 1970’lerde eğitim tohumları ektiği bir yerdir. 2 sene önce Abdurrahman Harbi hocamın başlattığı Eğitimde Başarıyı Ödüllendiriyoruz temalı program bugün Erenler’e de örnek oldu. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dedi.

Program takdir alan öğrencilere hediyelerin takdimi ve İstiklal Marşı programı ile son buldu.

Kaynak : Ahmet Sungur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erenler Derneğinden Öğrencilere Ödül

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin