Fenerbahçe’den Trabzonspor hakkında suç duyurusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’in 35.haftasında oynanan ve Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan ettiği Antalyaspor maçı öncesinde tribünlere asılan pankartla alakalı spekülasyonlar sürüyor. Pankartta yer alan silah ve Fenerbahçe simgesine sarı lacivertli yöneticiler sert tepki gösterirken suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Trabzonspor-Fenerbahçe geriliminde yeni bir gelişme daha yaşandı. Daha önce sık sık 2010-2011 sezonu şampiyonluğu sebebiyle gerilim yaşayan iki takımın arasındaki soğuk savaş, bu defa Trabzonspor’un şampiyonluk sürecinde yeniden alevlendi. Süper Lig’in 35.haftasında Trabzonspor evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı ve şampiyonluğunu ilan etti. Trabzonspor’un ligin bitime 3 hafta öncesinde ilan ettiği şampiyonluk tüm Türkiye’de büyük coşku ile kutlandı. Bordo mavili taraftarlar meydanları doldururken yaşanan sevinç görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

BORDO-MAVİLİ TARAFTARLARDAN ÇOK KONUŞULAN PANKART
Antalyaspor maçında tribünleri dolduran ve maç bitimi ile birlikte sahaya inen taraftarlar şampiyonluğu oyuncular ile paylaştı. Zaman zaman istenmeyen görüntüler Türkiye’nin farklı noktalarında oluşsa da maç öncesinde açılan pankartın etkisi sürüyor. Trabzonspor’un yaptığı karaografi sarı-lacivertli takım tarafından büyük tepki çekti. Silahın namlusunda yer alan kanarya simgesi sonrası zehir zemberek açıklamalarda bulunan Fenerbahçe, savcıları göreve çağırdı.
FENERBAHÇE’DEN SUÇ DUYURUSU
Pankartta yer alan figürlerle ilgili Fenerbahçe, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundukları belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“30 Nisan 2022 tarihinde Trabzonspor ve Antalyaspor arasında oynanan müsabakanın başlangıç düdüğünden önce Trabzonspor taraftarları tarafından açılan; Trabzonspor yöneticileri ve güvenlik güçleri tarafından stadyuma girişi engellenmeyen pankartta, Fenerbahçe’mizi temsil eden kanarya figürü av tüfeğinin namlusunda yer alıyordu.

Bu pankart, 4 Nisan 2015 tarihinde futbol takım otobüsümüze yapılan, faillerinin hala bulunamadığı silahlı saldırıya atıfta bulunmakta ve bu hain saldırı meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır.

Bu doğrultuda Türk Ceza Kanunu’nda yer alan; halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kanunlara uymamaya tahrik, hakaret, 6222 sayılı Kanun’da yer alan tehdit veya hakaret içeren tezahürat, şiddete neden olabilecek açıklamalar şeklindeki düzenlemeler uyarınca İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na 10270651903 iş emri numarası ile suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bu konunun takipçisi olacağımızdan ve bu pankartı hazırlayanların, bu pankartı stada sokanların ve buna engel olmayanların en ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden geleni yapacağımızdan Büyük Fenerbahçe taraftarının şüphesi olmasın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe’den Trabzonspor hakkında suç duyurusu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin