FİFA Trabzonspor’un şampiyonluğunu tanımayabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Flaş İddia, FİFA Trabzonspor’un şampiyonluğunu tanımayabilir
Trabzonspor geçen sezon bitmeden önce FIFA’ya bir mektup yazdı. TFF’yi şikayet etti. Mektupta, “Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA’ya üye olan federasyonların görevlerini yerine getirirken uyması gereken ‘bağımsız ve tarafsız davranma’ ilkesine aykırı hareket ediyor” denildi. AİHM’in aldığı TFF’ye bağlı Tahkim Kurulu’nun “bağımsız, tarafsız bir organ olmadığı” ve “yapısının değiştirilmesi gerektiğini” vurgulandı.

TFF’nin kurullarının bir bağımsızlığının olmadığı da FIFA’ya şikayet edildi. TFF’nin mevcut sisteminin FIFA Etik Kod 19’uncu maddeye aykırı olduğu iddia edildi. TFF’nin FIFA’ya üye olmasına rağmen FIFA kriterlerine ve talimatlarına aykırı hareket ettiği belirtildi.

FIFA 9 aydır dosyayı inceliyor. Karar verme aşamasında. Trabzonspor’un şikayetine konu olan pek çok madde üzerinden TFF’den savunma istedi. Savunmalar üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Gelen iddialara göre FIFA’nın TFF’nin verdiği savunmaları geçersiz bulması ve aldığı kararları yok sayması gündemde.

Böyle bir durumda TFF’nin FIFA kriterler ve talimatlarına uyma sözüyle oynanmasına söz verdiği 2021-22 sezonunun geçersiz sayılma ihtimali ortaya çıktı. Eğer böyle bir karar çıkarsa Trabzonspor sezonu şampiyon tamamlasa bile FIFA tanımayacak.

Kaynak: Fotospor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FİFA Trabzonspor’un şampiyonluğunu tanımayabilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin