Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kasım ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 10,87, yurt içi üretici fiyatları yüzde 15,38 arttı.
Aylık bazda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,49, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2,02 artış gösterdi.
TÜFE, kasımda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 11,16, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,98 yükseldi. Yİ-ÜFE ise Aralık 2016’ya göre yüzde 13,91, Kasım 2016’ya kıyasla da yüzde 17,30 arttı.
Kasım ayında fiyatı en çok düşen ürün, karnabahar oldu. Geçen ay fiyatı en çok artan ürün ise domates olarak açıklandı.
Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabında, kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.
Enflasyondaki yükselişin daha çok gıda fiyatlarından kaynaklandığına işaret eden Şimşek, kasım ayı itibarıyla yıllık enflasyondaki 1,08 puanlık artışın 0,52 puanının işlenmemiş gıdadan geldiğini bildirdi.
Enflasyonda sebze fiyatlarındaki dönemsel faktörlerden kaynaklanan geçici bir etki bulunduğunu vurgulayan Şimşek, bunun aralıkta ters yönde düzeltmesinin olacağını kaydetti.
Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi’nin bu tarz oynaklıklara kalıcı çözüm üretmeyi amaçladığının altını çizen Şimşek, “Gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Enflasyonda aralık ayından itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır. Hükümetimiz bu amaç için gereken desteği vermeye devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA/TRT Haber

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin