Koranavirus Tedavisinde kullanılacak Hapin fiyatı açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li ilaç şirketi Merck ve ortağı Ridgeback Biotherapeutics şirketinden yapılan açıklamada, Kovid-19 semptomları ortaya çıktıktan sonraki 5 gün içinde “molnupiravir” ilacını alan deneklerin, “plasebo” alanlara göre hastaneye yatma ve ölüm oranının yarı yarıya azaldığı bildirildi.

KULLANIM İZİNLERİNE BAŞVURULACAK

Açıklamada, molnupiravir için yakında ABD ve dünyada kullanım izinlerine başvurulacağı da belirtildi.

İKİ HAPLA TEDAVİ

Onay alırsa koronavirüsü tedavi ettiği kanıtlanan ilk hap olması beklenen molnupiravirin, salgınla mücadelede önemli bir adım olabileceğine işaret edilen açıklamada, hastaların molnupiravir hapını beş gün boyunca günde iki kez alması gerekeceği kaydedildi. Merck’in ürettiği ilaç, Koronavirüs genlerinin içinde koyduğu ‘hata kodlarıyla’ virüsün kendini çoğaltmasını önlüyor.

İLACIN FİYATI 6 BİN 200 TL

ABD, 1,7 milyon kişiyi tedavi edecek ilaç siparişini verdi. Reuters’ın geçtiği habere göre, ABD hükümetinin ilaç için belirlediği fiyat 700 dolar, güncel kurla yaklaşık 6 bin 200 TL. ABD dışındaki ülkelerde fiyat uygulamasının ne şekilde olacağı ise henüz bilinmiyor.

Bu ilaç gerçekten faydalı olacaksa, hastanın alma imkanı olmasa devlet yada sikorta şirketleri karsamasa hastanın durumu ne olacak? Bunlar ilaç daha piyasaya çıkmadan sorulması gereken sorular Olarak öne çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Koranavirus Tedavisinde kullanılacak Hapin fiyatı açıklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin