Son Dakika Suriye’nin 2 savaş uçağını vurduk

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Verilen sürenin dolmasıyla Askerlerimiz tarih yazmaya devam ediyor

Son dakika: Türk F-16’ları 2 tane Su-24 Rejim uçağını düşürdü! Çok sıcak saatler
Son dakika haberine göre Suriye’de Türk F-16’ları tarafından SU-24 tipi rejime ait 2 savaş uçağı düşürüldü. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’de askerlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından 27 şubat itibariyle ‘Bahar Kalkanı Harekatı’nın başlatıldığını resmen duyurdu

BAKAN AKAR ‘BAHAR KALKANI HAREKATI’ BAŞLADI

Bakan Akar’ın açıklamalarından satır başları:

“27 Şubat’ta İdlib’deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı başarıyla sürdürülmektedir. Bugüne kadar 1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir.

RUSYA İLE KARŞI KARŞIYA GELMEK GİBİ NİYETİMİZ YOK

Rusya’yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var.Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir. Rusya’dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır.

HEDEFİMİZ REJİM ASKERLERİ VE UNSURLARI

(İdlib)Birlik, gözlem noktası ve mevzilerimize yönelik saldırılara, meşru müdafaa kapsamında karşılık verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Meşru müdafaa kapsamında hedefimiz sadece birliklerimize saldıran Rejim askerleri ve unsurları olacaktır”

REJİME VERİLEN SÜRE DOLDU

Rusya ve İran destekli Esed rejiminin düzenlediği hava ve kara saldırıları sonucu İdlib bölgesinde 34 askerimiz şehit oldu, 34 askerimiz de yaralandı. Hain saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), rejime ait 200’ü aşkın hedefi ateş altına alırken, Türkiye’nin Esed rejimine Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi için verdiği süre doldu.

BAKAN AKAR SINIR HATTINDA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile Suriye sınırının sıfır noktasına gelerek, birliklerde incelemelerde bulundu, ardından İdlib’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği 2. Ordu Taktik Komuta Yeri’ne geçti.

Birliklerdeki incelemelerinin ardından İdlib’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Taktik Komuta Yeri’ne geçen Akar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla’dan, gün boyu yapılmakta olan etkili top, ÇNRA ve SİHA atışları ile manevra unsurlarının faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

LAZKİYE’DEKİ HEDEFLERE OBÜS ATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Independent Türkçe’nin haberine göre, Türkiye’nin verdiği süre dolmasının ardından İdlib’deki tansiyon gece 00:00’dan itibaren yükseldi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top ve füzelerle birçok rejim hedefini vurdu. TSK, Suriye rejiminin kalesi olarak kabul edilen Lazkiye’deki bazı hedeflere obüs atışı gerçekleştirdi.

TEL RIFAT’TAKİ HEDEFLER VURULUYOR

Suriye rejimi, Rus askeri polisi ve YPG’nin ortak hareket ettiği Tel Rıfat da hedefler arasındaydı. Tel Rıfat yakınlarındaki Minnag Askeri Hava Üssü ateş altına alındı.

ÇOK SAYIDA HAVA ARACI VE TANK KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Neyrab Hava Üssü de TSK tarafından vuruldu. İdlib güneyindeki stratejik Maaretunnuman, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse’deki hedefler de çok namlulu roket sistemleriyle hedef alındı.

Bu operasyonlarda çok sayıda hava aracı ve tankın kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son Dakika Suriye’nin 2 savaş uçağını vurduk

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin