Trabzon Araklı’nın Gözde Turizm yeri Asmasu Şelalesi Kendi Halinemi Terk edildi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araklı’da Olmaması gerekenler oluyor.
Araklı Aytaş Asmasu Şelale’si Son dönemlerde yaşanan Olumsuz haberleriyle gündemden düşmüyor.

Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı Şelale’lerinden biri olan Asmasu Şelalesi Yerli ve yabancı Turist çekmek adına Trabzon ve Araklı İçin büyük bir şans olsa da bunu Görmezden gelmek ve değer vermemek Turizmde ne kadar isteksiz olduğumuzu gözler önüne seriyor.

3 yıl Önce Aytaş Mahallesi Sınırları içerisinde olan Asmasu Şelalesi Yazılan Tabela’da Kayaiçi Şelalesi olarak gösterildi.
Haber sitemizin konuyu gündeme getirmesiyle birlikte Aytaş mahallesi Muhtarlığının başlattığı mücadele sonrası Tabelalar değiştirilerek yerlerine doğru ama Ufak Tabelalar asıldı!


Bunun Ardından Şelale’nin izlenme ve yaya’ların geçmesini sağlayan Arşap ama çürümeye yüz tutmuş köprünün bakım ve onarımı yapılmadı.


Köprü Şelaleyi ziyarete gelenlerin kullandığı yaya yol ve şelaleyi tam Görüş açısından izlemesini sağlıyor.
Bir Süre önce Haber sitemize gelen ihbarlar neticesinde konuyu Gündeme taşımış okuyucularımızdan çok sayıda tebrik mesajı almış ve konunun takipçisi olacağımızı paylaşmıştık.

Aradan geçen zamana rağmen konuyla ilgili.henüz bir çalışma yapılmadığı ve köprünün yıkılma aşamasında olduğunu görüntüledik.

Karadenihaber61
Bölgede yaptığı incelemede köprü tahrip olmuş yayaların üzerinden geçmesi oldukça riskli olduğunu tespit etmiş oldu.
Aytaş Asmasu Şelalesi Turizm Alanı Olarak ilan edilmiş olup  Trabzon Eski Valisi Yücel Yavuz Tarafından da ziyaret edilerek buranın Trabzon Turizm mi için büyük bir şans olduğunu ifade etmişti.


Bu gün gelinen Nokta da Bu Şelale Artık kendi Haline terk edilmişcesine Bir yatırım yapılmıyor Şelale’nin Etrafında uyarıcı bir levha olmaması dikkat çekiyor. bölge halkıyla yaptığımız Görüşmelerde  Turnalı (Os) Şelalesine verilen Önemin Bu Şelaleye de verilmesini istiyor.

Karadenizhaber61

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzon Araklı’nın Gözde Turizm yeri Asmasu Şelalesi Kendi Halinemi Terk edildi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin