Trabzon’da Öğretmenin paylaşımı Olay oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde bulunan Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğretmeni Osman Bayrak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım olay oldu.

Fizik öğretmeni Bayrak sosyal medyadan ” Bugün CHP’li öğrencilerimin notundan kırdım. Yanındayız Erdoğan. İyiki varsın Erdoğan.” paylaşımı yaptı.Paylaşım kısa sürede büyük tepki çekti. Ardından Bayrak bu paylaşımını kaldırdı.

Paylaşım sonrası şikayetler üzerine Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen Osman Bayrak hakkında soruşturma başlatıldı. Bayrak’ın yaptığı savunmada hesabının çalındığını söylediği öğrenildi

CHP’DEN SERT TEPKİLER
Öte yandan CHP Trabzon’dan konuyla tepkiler yükseldi.

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüney Zorlu konuyla ilgili dava açacağını duyurarak “Kendine öğretmen demekten utandığım Trabzon Tevfik serdar Anadolu lisesi fizik hocası Osman Bayrak hakkında pazartesi dava açıyorum. Artık yapanın yanına bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bu Tweet i attıktan sonra sildiği söylenen, eğer iddialar doğruysa, Kendisine öğretmen bile diyemeyeceğim bu şahıs hakkında syn.il milli eğitim müdürünü göreve davet ediyorum. 1.iddialar doğru mudur, yani tweet atılıp silinmişmidir 2.bu kişi evlatlarımıza eğitim vermek için mi yoksa fişlemek için mi kadrodadır. 3.söyledigi üzere kendisiyle aynı siyasi görüşte olmayan öğrencilerin notu kırılmışmıdır.Eğer notları kırılmışsa sınav notları için yeniden değerlendirme yapacakmısınız. 4.asli görevini unutup siyaset peşinde koşan bu kişi hakkında idari soruşturma açacakmısınız.

Konuyu CHP Trabzon Milletvekili TBMM Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da görev yapan bir öğretmenin “CHP’li öğrencilerin notundan kırdım” şeklinde paylaşım yaptığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Ahmet Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, öğrenciler arasında siyasi ayrımcılık yapıldığı ve öğrencilerin fişlendiği iddialarına yer verirken, “İddialarla ilgili Bakanlığınızca herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatılmadıysa, başlatmayı düşünüyor musunuz? İddialarda adı geçen öğretmenin bugüne kadar değerlendirdiği tüm sınav sonuçlarına ilişkin bir inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

CHP’li Kaya açıklamasında, “Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’nde görev yapan bir öğretmenin Twitter hesabından, “Bugün CHP’li öğrencilerimin notundan kırdım #YanındayızErdoğan #İyikivarsınErdoğan” şeklinde bir paylaşım yaptığı ve gelen tepkiler nedeniyle kısa sürede ilgili paylaşımını sildiği iddiaları basında yer almıştır. Aynı hesaptan daha önce de AKP’yi destekleyen ve CHP’yi hedef alan paylaşımlar yapıldığı görülmektedir. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin bu şekilde gündeme gelmesi ve öğrenciler arasında siyasi ayrımcılık yapıldığı iddiaları kamuoyunda infial yaratmıştır.” dedi.

“İktidarın Kutuplaştırıcı ve Kışkırtıcı Açıklamalarından Cesaret Alıyorlar”
Özellikle Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçilmesiyle birlikte sosyal medyada benzer açıklamaların arttığını belirten Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “AKP Genel Başkanının ve AKP Hükümeti yetkililerinin kutuplaştırıcı ve kışkırtıcı açıklamalarından da cesaret alan bazı kamu görevlilerinin muhalefet partilerini ve muhalefet partilerinin genel başkanlarını hedef alan eylem ve söylemlerde bulunuyor” dedi.

“Trabzon’umuzun Bu Şekilde Gündeme Gelmesinden Üzüntü Duyuyorum”
Kutsal saydığımız öğretmenlik mesleğinin ve hemşehrilik bilincinin çok değer gördüğü Trabzon ilimizin böyle bir konuyla gündeme gelmesinden büyük üzüntü duyduğumu ifade ediyorum diyen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e şu soruları yöneltti

. İddialarla ilgili Bakanlığınızca herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatılmadıysa, başlatmayı düşünüyor musunuz?

  1. Öğrencilerin ve ailelerinin siyasi görüşlerine göre fişlendiği iddiaları doğru mudur? Bu yönde bir incelemeniz olmuş mudur?
  2. İddialarda adı geçen öğretmenin bugüne kadar değerlendirdiği tüm sınav sonuçlarına ilişkin bir inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz?
  3. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiği 2018 yılından bu yana Devlet Memurları Kanunu’na aykırı bir şekilde sosyal medyadan siyasi beyanda bulunan
    Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan kaç kişi hakkında inceleme veya soruşturma başlatılmıştır? Bunların kaçı hakkında ne tür bir cezai işlem uygulanmıştır?
  4. Bakanlığınız bünyesinde çalışan memurların özellikle siyasi beyanda bulunmaması ve öğrenciler arasında ayrımcılık yapmaması için özel olarak bir çalışmanız var mıdır?

Kaynak : Haber61

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzon’da Öğretmenin paylaşımı Olay oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin