Türk Aşısımı Çin Aşısımı Bakan Koça Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında son durumu değerlendirdi. Aşılama oranını yüzde 80’lere çıkarmak gerektiğini ve kısıtlamanın asla olmayacağını belirten Bakan Koca, yerli aşı Turkovac’ın Sinovac’tan daha fazla koruduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınında son durumu değerlendiren ve önemli uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin KocaTurkovac aşısının koruyuculuğuyla ilgili bilgiler verdi. Bakan Koca yerli aşı Turkovac ile ilgili “Turkovac’ın koruyuculuğu, Sinovac‘tan daha fazla” dedi. Turkovac aşısının Faz 3 çalışmasının önceki gün itibarıyla 40 merkezde uygulanmaya başladığını aktaran Bakan Koca, erken dönemde 3 bin kişiye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

VİRAL ENFEKSİYON 3 KAT ARTTI

Bakan Koca, önümüzdeki dönemde Türkiye’de gribal enfeksiyonun ne kadar görüleceğinin bilinmediğine de belirterek son dönemde polikliniklerde viral enfeksiyon sayısının özellikle çocukluk yaş grubu başta olmak üzere geçen yıla oranla 2 ila 3 kat arttığını söyledi. Özellikle çocuklarda olduğunu gördüklerini belirten Bakan Koca, “Ama grip değil. Gribin bu yıl ne kadar görüleceğini bilmiyoruz. Güney yarım kürede hâlâ grip olmadığını biliyoruz. Biz de maskeyi takmaya devam edersek, ciddi bir grip olmayabilir” dedi.

BAKAN KOCA NET KONUŞTU: KISITLAMA ASLA OLMAYACAK

Aşıda ikna çalışmalarının sürdüğünü belirterek “Yüzde 75’i iki doz, yüzde 87 de 1 doz olan var” diyen Bakan Koca, riskli olanlara aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. 18 yaş üstünde aşılama oranının yüzde 90’a çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, “Toplam nüfusun içinde aşılanma oranı yüzde 70-80 aralığında olmalı. Biz şu anda yüzde 56’dayız. Bu aralığı da 1-1,5 ay içerisinde tamamlamamız gerek. Kısıtlamalar asla olmayacak” dedi.

VAKALARIN 3’TE 1’İ 18 YAŞ VE ALTI

Bakan Koca, vaka sayılarındaki artışa da değindi. Şu andaki vakaların 3’te birinin 18 yaş ve altı olduğunu söyleyen Bakan Koca, “Bu durum, hastanede yoğun bakım ve entübe olanlarda bir değişikliğe yol açmadı. Dolayısıyla hastane yükü artmıyor” diye konuştu. Son olarak okullarda pandemiye karşı alınan tedbirlerle ilgili konuşa Bakan Koca, “Okullarda alınması gereken tedbirleri almaya devam ediyoruz. En fazla sınıf kapatılıyor” dedi.Kaynak : Türkiye Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Aşısımı Çin Aşısımı Bakan Koça Açıkladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin