UDSAK’Tan Araklı’nın Tanıtımına Büyük Katkı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Derneği Üyelerinden Araklı’nın Tanıtımına büyük Katkı.


Araklı Aytaş Mahallesi Güney Şelalesi Dağcı Guruplarının ve Derneklerinin Dikkatini çekmeye devam ediyor .
Aytaş Asmasu Şelalesinin 4 km yukarısında yer alan Aytaş güney şelalesinin Tanıtımı için Geçen yıl 10. Ayda Araklı ve Rize Doğa Sporları tarafından bizim Rehberliğimizde ziyaret edilmiş Bu Yürüyüşü Organize eden İlhan Çebi ve Ekibinin katkılarıyla Bölgede gerçekleştirilen. Tanıtım videosu Bölgesel TV kanallarında yayınlandıktan sonra Bu Şelalede ilgi daha fazla artı.

Yine İlhan Çebi’nin Organize Ettiği bu günkü yürüyüşe 25 kişi katıldı oldukça zevkli geçen yürüyüş şelaleye ulaşıldığında heyecana dönüştü şelaleyi yakından gören dernek üyeleri hayranlıklarını gizleyemezken en kısa zamanda tekrar ziyaret edeceklerini ifade ettiler oldukça güzel bir parkur olan Asmasu Güney Şelalesi boyunca ziyaretçilerini çam ve gürgen ağaçları karşılıyor.

NASIL GİDİLİR?

Bu Parkur yürüşü sevenler için Aytaş Asmasu Şelalesi Altından başlıyarak yaklaşık 4 km. Yürüyerek çam ve gürgen ağaçları zaman zaman gumar dallarının arasından geçerek Güney şelalesinin olduğu alana varılıyor

ADI NEDEN GÜNEY ŞELALESİ?

Yıllar Önce Güney şelalesinin 500 metre sağında yerleşim alanı vardı burası yayla olarak kullanılıyordu.
Bu yaylanın ismi Güney diye Adlandırılmış olup Şelale’de bu yayladan İsmini almaktadır. yüksekliği 30 metreyi bulan Şelale’nın

etrafındaki kayalar ilk bakışta insanları korkutsada 30 metre yüksekliğinde ve yırtıklarla dolu bu kayalar yıllardır gizemini bu şekilde koruyarak bakış açısına göre kimisine korku kimisine Adrenalin yaşatıyor.

BÖLGEDE YERLESİM ALANI VARMI?
Bölgede yerleşim alanı yok.
Şelaleye 500 metre uzaklıkta bulunan yayla son yıllarda tamamen terk edildiğinden evler yıkılarak yok olma aşamasına gelmiş. Bölgede yaylacılık yapıldığı yıllarda çocuk yaşta olan Bazı Gençler Evler yıkılsada bölgeyi sık sık ziyaret ederek anılarını tazeliyorlar.

BU YAYLANIN TARİHİ ÖNEMİ VARMI?
Türkiye Rusya Savasında Rus Askerlerinin bu yaylada bir süre konakladıkları Bölgede yaşayan Yaşlılardan teyit edilmiş olup en büyük güvenilir kaynağın bu alanda daha sonra yaşayan yaylacılar tarafından bulunan bazı mermi ve o dönene ait kalıntılar olduğudur.




Karadenizhaber61

Erkan Demirtürkoğlu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
UDSAK’Tan Araklı’nın Tanıtımına Büyük Katkı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin