Yeni Yılda İnternetinizi başkasıyla paylaşmanız halinde para ödeyeceksiniz.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir bu eksikti Kendi internetinizi başkasıyla paylaşmanız halinde bunun için para ödeyeceksiniz yada internetinizi başkasıyla paylaşmıyacaksınız.

 

Yurtdışındaki bazı operatörlerin internet paylaşımından ücret alma yöntemi Türkiye’ye de geliyor. İlk olarak Turkcell tarafından uygulanacağı açıklanan sistemde kullanıcılar belli bir dataya kadar internet paylaşımı için ücret ödemezken bu rakamı aşanlar ayda 9 TL ödemek zorunda kalacak.

Turkcell tarafından abonelere gönderilen bir mesajla ortaya çıkan durumla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da aldığımız bilgilere göre bu yönde bir çalışma olacak. Şimdilik Vodafone ya da Türk Telekom gibi operatörlerden konuyla ilgili olarak bir yorum gelmediğini de belirtelim.

Gönderilen mesajda aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

“15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal faturalı ses hattı abonelerimiz aylık sadece 9 TL‘ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tarifelerindeki interneti yurt içindeki diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler.”
Aldığımız bilgilere göre Turkcell belli bir dataya kadar Hotspot yani mobil internet paketini paylaşmadan ücret almayacak. Bu rakam kesin olmamakla beraber 2 GB civarında olacak. Bu rakam geçildiğinde ise ücretlendirme yapılacak.

Haberin duyulmasıyla beraber sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkiler sonucu Turkcell’in aldığı bu karar değişir mi bilemiyoruz. Ancak şimdilik ilk olarak Turkcell’in duyurduğu bu yeni ‘hizmetin’ diğer operatörler tarafından örnek alınıp alınmayacağı bilinmiyor.

Hotspot nedir?

Mobil interneti olan bir telefondaki bu internetin başka cihazların (Tablet, bir diğer telefon, bilgisayar ve benzeri) kullanımı için paylaştırılmasına hotspot adı veriliyor. Uzun yıllardır birçok cihazın standart özelliği olan hotspot işlemi bugüne kadar ücretsiz olarak yapılıyordu.

Kaynak Diğer

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Yılda İnternetinizi başkasıyla paylaşmanız halinde para ödeyeceksiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin