Ayten Güneş Yazdı Çocuklarınız Sanat Eserinizdir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇOCUKLARINIZ SANAT ESERİNİZDİR..
Çocuklarımızı hayata hazırlarken, kaçımız bir kitap açıp okuyarak ne yapmamız gerektiğini öğrendik? Kaç pedagog’un kapısını çaldık?
Özellikle Anneler, çocuklarının en mükemmel olmasını beklerler. Şu özellikleri ararlar :Uslu olsun, söz dinlesin, saygılı olsun… Ne verdin ne bekliyorsun. Dikkat ederseniz bu özellikler koşulsuz itaat içeriyor. İçinde eleştirel düşünme, itiraz etme yok. Oysa içinde bulunduğumuz devir soruların çoğaldığı, yanıtların eksikdiği bir dönem. Gerek kişisel, gerek ekonomik gelişim için itiraz eden yeni nesillere ihtiyacımız var. İtaat edenler inovasyon yapamaz. Çocuklara ifade özgürlüğü tanıyın…
İdeal bir çocuk yetiştirmek söylenilenden çok kurulan ilişki biçimine bağlıdır. Çocuğa bir hayat çizilemez ancak ona kendi yolunu çizeceği bir harita verilir. Var olan potansiyelini başarıya dönüştürmesinde yardımcı olunur..
Çocuk Dünyanın döngüsünde başrol oyuncularından biri, Ailenin sanat eseri, hakkıyla yetiştirildiyse topluma faydalı, başına buyruk yetiştirildiyse sosyal çevreye ve dokuya zararlı bir tehlikedir. Tabii bu eğitim süreci 15 yaşa kadar etkili, sonrası kalıplaşır şekil verilmez.
Kısaca çocuk beyni boş bir sayfa gibidir, ona nasıl bir hikaye yazacağınız sizin kurgunuzdur.. Sonucu mutluluğa da bağlayabilirsiniz drama da…
Ayten Güneş

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayten Güneş Yazdı Çocuklarınız Sanat Eserinizdir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin