Camilerde Cuma ve Vakit Namazları Coranavirus Nedeniyle Kılınamayacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haber! Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, koronavirüsün yayılmasını engellemek için alınan önlemleri açıkladı. Prof. Erbaş, “Koronavirüs ortadan kalkıncaya kadar cuma namazı başta olmak üzere camilerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekmiştir” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Prof. Erbaş’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“Henüz tedavisi bulunamayan, bu nedenle binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs nedeniyle cuma namazı ve vakit namazları için de bir açıklama yapıyoruz.

Cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi kararı)

Yeni tip corona virüsün yayılma tehlikesi ortadan kalıncaya kadar Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir. Camilerin münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir.

(Umreden dönen vatandaşların sayısı)

Umrecilerimizden hepsi geldi dün itibarıyla. En son gelenler 6 bin kişi civarında idi. Bunlarla ilgili Sağlık Bakanlığımızın vermiş olduğu karar ile karantina uygulaması başladı.

(Umre dönüşü Corona virüs tespit edilen vatandaş ülkeye ne zaman giriş yaptı?)

Kim olduğu ile ilgili bizde bir bilgi yok. Bu konuşları Sağlık Bakanlığımız takip ediyor. Giriş tarihini de şu an ben bilemiyorum.

(Suudi Arabistan’da Türk umreci var mı?)

390 civarında şirketlere ait umrecinin bugün buraya intikal edeceğini biliyoruz. Tabi onlar da karantinaya alınacaklar.

Cemaatle namaz kılınmayacak. Cuma namazı zaten kılınmayacak. Dolayısıyla bir Müslüman kardeşimiz caminin yakınındaysa ferdi olarak camiye gidebilir namazını kılabilir. Camilerde cemaatle namaz kılınmayacak münferiden kılınacak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Camilerde Cuma ve Vakit Namazları Coranavirus Nedeniyle Kılınamayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin