Trabzon’lu Ünlü Hoca Abdullah Ustaosmaoğlu Hakka yürüdü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömrünü Kur’an’a hizmete adayan ve binlerce hafız yetiştiren İstanbul Yeşil Cami Kuran Kursları İlme Hizmet Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu Hakk’a yürüdü.

İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden, Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı Başkanı, Mahmud efendi Hz. amca oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu hoca efendi hakkın rahmetine kavuştu.

Bayrampaşa Yeşil Camii Kuran Kursu, Taşoluk Yeşil Camii Kuran Kursları ve Of Tavşanlı Kuran Kursu’nun kurucusu, binlerce hafız ve hoca efendinin yetişmesinde emeği olan, ilim ve hizmet insanı, Abdullah Ustaosmanoğlu Pazartesi gecesi saat 2.30 sularında tedavi gördüğü Arnavutköy Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Abdullah Ustaosmanoğlu’nun cenazesi Salı günü öğle namazını müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacak

Abdullah USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Aslen 1936 (nüfus kaydı 25.03.1941)  Hüseyin ve Ayşe oğlu olarak, Trabzon Of ilçesi Tavşanlı köyünde dünyaya gelmişttir. Hafızlığına Ali Özer ve Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu’nda başlamış ve İlyas Vanlıoğlu Hocaefendi’de tamamlamıştır. Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Hocaefendi’den talim dersleri alandı. 1950-1957 yılları

arasında Çalekli Hacı Dursun Fevzi Güven Hocaefendi’den de Arapça dersi alarak, hocasının öğrencilerine mütaala ve müzakere yaptırmakla görevlendirildi.

1957 yılında 18 arkadaşı ile birlikte icazet alan hocaefendi, yaz mevsimlerini de Sultan Selim Camii İmam-Hatibi Reis-ül Kurra Hamdi Efendi ve Gönenli Mehmet Efendi’den talim dersleri aldı. 1952 yılında Fatma Hanım’la evlenmiştir.

1957 yılında imam-hatiplik imtihanını kazanmasına rağmen hocaefendilerinin önerilerine uyarak Küçükköy Merkez Camii’nde fahri imam-hatibi olarak göreve başladı. 125 Lira aylık maaş ile 1960 yılına kadar vazifesine devam eden etti. Askerlik görevini yapmak üzere Edremit’e gitti ve bu görevini İstanbul Bostancı’da bitirdi.

1963 yılında henüz temeli atılmamış olan Bayrampaşa Yeşil Camii’ne fahri imam-hatip olarak atandı. 6 ay süresince dairenin bir odasında vakit namazlarını kıldıran hocaefendi, 1965 yılında resmi olarak imam hatiplik görevine başladı.

Çok iyi bir ekiple Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursu’nu kurarak hizmete başlayan üstad, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ve değerli müftülerimizden ilmi ve fikri desteği almak suretiyle hizmetlerini günbegün arttırdı. Yurt içinde ve yurt dışında yetiştirmiş olduğu hafızları

ile ülkemizi en iyi bir şekilde temsil etme şerefine nail oldu. Türk milletinin çok güzel Kur’an okuyabildiğini, uluslararası yarışmalarda çok iyi dereceler alabileceğini ispat etmişlerdir. 

1973 yılında yavru vatan Kıbrıs Magosa Veyseller mahallesinde ilk Kur’an kursunu açtı. Aynı heyetle Kazakistan’ın başkenti Almaata’daki mü‘min kardeşlerimizin dini ihtiyaçlarını karşılama maksadıyla başta Merkez Camii olmak üzere beş camii inşaa ettiren heyette aktif görev almıştır.

Yurt içinde ve yurt dışında girilen müsabakalardan alınan başarılar yanında mezun olan öğrencilerin ilmi kaliteleri sebebiyle yoğun öğrenci müracaatı olmuştur. Mevcut binanın ihtiyaca cevap verememesi sebebiyle Arnavutköy’de 75 dönümlük araziyi Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı’na kazandırmak suretiyle oturumu 5600 m² olan ve 2 katı cami, 2 katı Kur’an Kursu olmak üzere değerlendirilecek muazzam bir tesise sahip olunmuştur.

Kaynak: Ajanslar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzon’lu Ünlü Hoca Abdullah Ustaosmaoğlu Hakka yürüdü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin