Araklı’da Keltat Geçim Kaynağı Oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadenizhaber61

Araklı’nın Bazı Yaylalarında vatandaşla KELTAT Hakkında Görüştü

Aslan pençesi diye Türk Dilinde yerini alsada bölge halkı Arasında KELTAT diye bilinen bu Ot türü nemli bölgelerde oldukça fazla yetişmekte olup kilosu 8-ila 8.5 TL Arasında Bazı esnaflar tarafından 4 -5 aylık vadeli olarak vatandaştan alınıyor.


Genelde yaylacılar KELTAT toplayıp satsada işi olmayan bazı Ailelerinde bu işi geçimine katkı sağlamak için yapıyor ortalama günde 12 – 15 kilo arasında kuru KELTAT toplaya bildiklerini söyleyen vatandaşlar

Bu bitkiler hiç bir bakım gerektirmeden yetişiyor Hayvanlar mecbur kalmadıkça bı bitkiyi yemiyor bizlerde boş zamanlarımızda toplanarak satıyoruz. Bunun yanında yayla Çayı ve bazı farklı bitkiler de alıyorlar ama biz daha çok yayla çayı ve KELTAT topluyoruz boş durmaktansa Aile butçemize katkıda bulunuyoruz.


Yılda 300 ile Bir ton Arasında kuru KELTAT satan oluyor. Diyen vatandaşlar, Bu yıl hava güzel olmadıgından kurutmakta sorunlar yaşandığını söylediler.

Aslan Pençesi KELTAT’ın Faydaları

aslan pençesi bir çok hastalığa karşı “iyileştirici ve önleyici” etkiye sahiptir. Alternatif tıbbın yüzyıllardır kullanımına açık olan mucizevi bitki günümüzde modern tıbbın da destekleyicisi niteliğindedir. Aslan pençesinin içeriğinde yer alan “glikozit, eter, tanen, saponin, sepi maddeler,leonurin, alkaloitler, meyve asitleri, yağ asitleri, acı madde ve vitamin” açısından oldukça zengindir. Tüm bu içeriği sayesinde başlıca etkileri arasında “kadın hastalıkları, kalp hastalıkları, solunum yolları bozuklukları, mide hastalıkları, mevsimsel hastalıklar” tedavisinde oldukça etkili sonuçlar göstermektedir
Adet bozukluğu
Kalp Rahatsızlığı
Göz Hastalıkları
Kanser hastalıkları
Bağışıklık sistemi
Gibi birçok önemli hastalığa faydası olan Aslan Pençesi (KELTAT)
Karadeniz bölgesinde oldukça fazla yetişmekte.
Doktorların Tavsiyesi Çay’ını tüketin.
bölgemizde yetişen bu bıtkinin Mutlaka Çayını Tüketmekte fayda var.
Haber

Karadenizhaber61

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araklı’da Keltat Geçim Kaynağı Oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Edin